Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

22 nov 2018

Vacature (junior) beleidsmedewerker (m/v)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderdvijftig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen.  Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Voor het programmateam Wonen en Leven zoekt Ieder(in) per direct een enthousiaste, betrokken en leergierige


(junior) beleidsmedewerker (m/v)
voor 32 uur per week


Wat ga je doen?

 • Je werkt mee aan de uitvoering van het werkplan van het programmateam Wonen en Leven (onder meer wonen, mobiliteit, toegankelijkheid en inkomenspositie) via strategische lobby en belangenbehartiging.
 • Je vertegenwoordigt Ieder(in) in verschillende overleggen met onder meer collega-organisaties, lidorganisaties, ministeries, politici en marktpartijen op de thema’s van het programmateam.
 • Het zwaartepunt ligt op de thema’s mobiliteit, toegankelijkheid en inkomen.
 • Je volgt actuele (beleids)ontwikkelingen, ziet kansen en vertaalt die naar concrete acties.


Wat vragen wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld bestuurskunde of politicologie;
 • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring;
 • Aantoonbare ervaring met lobby en/of belangenbehartiging, bij voorkeur op zowel landelijk, regionaal en lokaal niveau;
 • Bij voorkeur ervaring met, maar in elk geval affiniteit met de thema’s mobiliteit, toegankelijkheid en inkomen;
 • Je bent in staat je snel in te werken op dossiers;
 • Je bent in staat om een probleem/issue te vertalen in een strategische aanpak;
 • Je hebt ervaring in politiek-bestuurlijke omgevingen en beschikt over beïnvloedingsvaardigheden; 
 • Je kunt projectmatig werken;
 • Je bent pro-actief, flexibel en werkt graag samen.

 

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 9 of 10 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW. Het betreft vooralsnog een functie voor 1 jaar met de intentie tot een vast dienstverband.


Reageren

Interesse in deze functie? Stuur dan voor 4 december 2018 je sollicitatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacaturenummer 2018-011. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marijke Hempenius, programmamanager Wonen en Leven, telefoon 06-2527-6155.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. De eerste gespreksronde vindt plaats op 10 en 12 december. De tweede gespreksronde vindt plaats in week 51.

De vacature is ook te vinden op de pagina vacatures van Ieder(in)

De reactietermijn is inmiddels gesloten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.