Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

11 feb 2019

Vacature communicatieadviseur voor project implementatie VN-verdrag

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderdvijftig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. We behartigen de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Op 14 juli 2016 is het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking geratificeerd. De Rijksoverheid heeft een implementatieplan opgesteld voor de uitvoering van het VN-verdrag. In het plan staat beschreven hoe de Rijksoverheid, de departementen, gemeenten en bedrijfsleven concreet aan de slag gaan met de uitvoering van het VN-verdrag.
De uitvoering van het verdrag gaat stapsgewijs en altijd in samenspraak met mensen met een beperking: niets over ons zonder ons. Om de stem van mensen met een beperking bij de invoering van het VN-verdrag zo sterk mogelijk te maken, werken vijf organisaties samen in de Alliantie voor Implementatie van het VN-verdrag, kortweg De Alliantie VN-verdrag. De Alliantie bestaat uit: Ieder(in), MIND LP GGz, Per Saldo, LFB en de Coalitie voor Inclusie.

Binnen onze organisatie is voor het project implementatie VN-verdrag een vacature ontstaan voor de functie van:
 

Communicatieadviseur
- 32 uur per week -


In deze functie ben je verantwoordelijk voor de communicatiestrategie, campagne uitvoering en –coördinatie, de externe communicatie en de ontwikkeling van diverse communicatiemiddelen. Je zorgt voor de coördinatie en afstemming van de communicatie-activiteiten binnen het project. Je rapporteert aan de programmamanager VN-verdrag.

Wat ga je doen
Je ontwikkelt een samenhangende communicatieaanpak voor bewustwording en kennisdeling. Bij de uitvoering van deze communicatieaanpak heb je een centrale rol. De communicatieaanpak is de paraplu voor het project, waaronder diverse zaken worden opgehangen zoals de huisstijl, een landelijke dag, publiciteit en toolkits. Verder ben je betrokken bij de ontwikkeling van informatiemateriaal over de inzet van ervaringsdeskundigheid, de doorontwikkeling van de projectwebsite (www.nietsoveronszonderons.nl), toepassing van design for all en de ontwikkeling van een toolkit. Samen met de partners van de Alliantie organiseer je een kennis- en netwerkdag. Tenslotte zorg je voor afstemming met corporate communicatie.

Wat vragen wij
Voor deze combinatie van taken zoeken wij een strategische communicatieadviseur die de handen uit mouwen steekt. Daarnaast beschik je over:   

 • HBO + werk- en denkniveau op basis van een relevante opleiding.
 • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring als strategisch communicatieadviseur of campagneleider.
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van een communicatiecampagne.  
 • Ervaring met het coördineren en afstemmen van communicatie activiteiten binnen projecten.
 • Ervaring met het overzicht houden en aanbrengen van structuur in een divers programma met verschillende deelprojecten en activiteiten.
 • Je beschikt over het vermogen om de verbindende schakel te zijn tussen de partijen in het project.
 • Je neemt initiatief en denkt in oplossingen en resultaten.
 • Je kunt helder schrijven. 
 • Ervaring met publiceren en beheren van content en het vertalen van contentstrategie naar concrete middelen.
 • Je bent communicatief, werkt samen met projectleiders en het projectteam en onderhoudt directe lijnen met de programmamanager.

Wat bieden wij

 • Het werk is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling.
 • Het betreft een tijdelijke functie tot 31 december 2019.
 • Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk en inschaling vindt plaats in schaal 9. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW.
   

Reageren

 • Interesse in deze functie? Stuur dan voor 25 februari 2019 je sollicitatie voorzien van motivatie en CV naar vacatures@iederin.nl o.v.v. Communicatieadviseur VN verdrag.
 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marijke Hempenius (programmamanager Wonen en Leven), telefoonnummer 06-25276155.
 • Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen.
 • Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.
 • Bij gelijke geschiktheid voor de functie gaat de voorkeur uit naar een kandidaat met ervaringskennis op het gebied van een (chronische) ziekte of beperking. Belangrijk aandachtspunt hierbij is dat de kandidaat overstijgend kan denken/werken wat betreft de verschillende soorten beperkingen.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.
 • Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl


Lees ook de vacature via vacatures Ieder(in).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.