Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

12 feb 2019

Vacature Medewerker front- en backoffice

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderdvijftig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen.  Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Wil jij je daarvoor inzetten?
Ieder(in) is actief op de thema’s Zorg en Ondersteuning, Wonen en Leven en Leren en Werken. Het werk wordt gedaan binnen programmateams met daarin beleidsmedewerkers, juridische medewerkers en communicatieadviseurs. Via lobby, pleitbezorging en het ondersteunen van lokale belangenbehartigers werken zij hard om de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren. Naast deze programma’s levert Ieder(in) expertise aan het Nationale Zorgnummer en aan het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid, binnen het VN-verdrag.

Voor het Nationale Zorgnummer en het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid zoekt Ieder(in) per direct een enthousiaste, betrokken en leergierige
 

Medewerker front- en backoffice 
(22 uur per week)


Nationale Zorgnummer
Het Nationale Zorgnummer is de gezamenlijke hulp- én meldlijn van Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Patiëntenfederatie Nederland. Zij zijn de koepelorganisaties van patiënten-, cliënten- en familieorganisaties in heel Nederland. Samen met de partnerorganisaties, geven zij mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben een stem én een steun in de rug.
 

Wat ga je doen?

 • Je bezet meerdere dagdelen per week deel het gezamenlijke frontoffice.
 • Je beantwoordt vragen en geeft telefonisch informatie op het gebied van het sociaal domein.
 • Je beantwoordt e-mails en verwijst, bij complexe vragen door, naar de juiste koepel of patiëntenorganisatie.  
 • Je registreert meldingen ten behoeve van interne signalering van trends.
 • Je draagt kennisbank-items voor aan de hand van ontvangen vragen.
 • Je draagt bij aan een up-to-date sociale kaart voor intern gebruik.
 • Tenslotte houd jij je kennis op het gebied van het sociaal domein actief bij.
   

VN-verdrag Handicap
Op 14 juli 2016 is het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking geratificeerd. De Rijksoverheid heeft een implementatieplan opgesteld voor de uitvoering hiervan. In het plan staat beschreven hoe de Rijksoverheid, de departementen, gemeenten en bedrijfsleven concreet aan de slag gaan met de implementatie van het VN-verdrag. De uitvoering gaat stapsgewijs met duidelijke doelen en deadlines en altijd in samenspraak met mensen met een beperking. 

Als onderdeel van het project ‘Implementatie VN-verdrag’ is een Adviespunt Ervaringsdeskundigheid opgericht. Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking.


Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor professionals die op zoek zijn naar informatie over het inzetten van ervaringsdeskundigen en voor ervaringsdeskundigen die vragen hebben over hun inzet.
 • Je geeft informatie over aandachtspunten bij het inzetten van ervaringsdeskundigen. Je maakt daarvoor gebruik van de ontwikkelde kennisitems.
 • Je beantwoordt vragen en overlegt bij complexe vragen met de beleidsmedewerker VN-verdrag en/of juridisch adviseur.
 • Je registreert meldingen ten behoeve van interne signalering van trends.
 • Je draagt kennisbank-items voor aan de hand van ontvangen vragen.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een sociale kaart ervaringsdeskundigen.
   

Wat vragen wij?

 • Voor deze combinatie van taken zoek wij een collega die aan onderstaande criteria voldoet: 
 • Een opleiding op MBO-niveau, bij voorkeur Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, aangevuld met enkele jaren werkervaring binnen deze sector.
 • Grondige kennis van het sociaal domein en het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking.
 • Affiniteit met de doelgroep van Ieder(in).
 • Goede communicatieve eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk.
 • In staat om verschillende gesprekstechnieken toe te passen bij complexe, emotioneel geladen gesprekken.
 • Gewend om in verschillende netwerkomgevingen te werken.
 • Je bent flexibel, servicegericht en collegiaal.
 • Daarnaast ben je stressbestendig en accuraat.

 

Wat bieden wij?
Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 7 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW. Het betreft een tijdelijke functie.

Reageren
Interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 1 maart 2019 je sollicitatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacaturenummer 2019-211.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Liesbeth Moret, telefoon 030-7200011.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.
Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl

Lees ook de vacature via vacatures Ieder(in).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.