Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

01 mei 2019

Vacature programmamanager Leren en Werken

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen.  Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Wil je je daarvoor inzetten?
Ieder(in) is actief op de thema’s Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken en Wonen en Leven. Het werk wordt gedaan binnen programmateams met daarin beleidsmedewerkers, juridische medewerkers en communicatieadviseurs.

Via lobby, pleitbezorging en het ondersteunen van lokale belangenbehartigers werken zij hard om de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren. Het werk in de programmateams is uitdagend, actueel en maatschappelijk van groot belang.

Voor het programmateam Leren en Werken zoekt Ieder(in) per direct een enthousiaste en betrokken:


Programmamanager
(32 - 36 uur per week)


Wat ga je doen?
Als programmanager ben je verantwoordelijk voor het bestendigen van de voortgang van het programma Leren en Werken in zijn geheel. Deze werkzaamheden zijn beschreven in een werkplan. Door een aantal wisselingen in het team is er behoefte aan het versterken en opbouwen van het team. Ook is er behoefte aan continuïteit en overzicht.
Je monitort het programma en de verschillende projecten dan ook op tijdigheid, begroting en kwaliteit van resultaten. Dit doe je samen met een team van betrokken beleidsmedewerkers, waarbij je ook zelf inhoudelijk betrokken bent. Je weet mensen en thema’s te verbinden. Met je coachende stijl van leidinggeven draag je zorg voor een betrokken, goed functionerend en geïnformeerd team.
Je bewaakt de samenhang tussen de (deel)projecten en stuurt bij in geval van (dreigende) afwijkingen. Je rapporteert en communiceert de programmastatus aan betrokkenen en levert het programma op conform afspraak.

Wat vragen wij?

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Relevante kennis over en zicht op de effecten van wet- en regelgeving op het leven van mensen met een beperking of chronische aandoening bij voorkeur op de thema’s onderwijs en arbeid;
  • Ervaring in een bestuurlijk complex veld;
  • Ruime ervaring met lobby en belangenbehartiging in het speelveld van Ieder(in), bij voorkeur op zowel landelijk, regionaal en lokaal niveau;
  • Je bent een ervaren manager die in staat is te verbinden en te coachen;
  • Ervaring met planning en budgetbewaking;
  • Ervaring met het overzicht houden en aanbrengen van structuur in een divers programma met verschillende deelprojecten en activiteiten.

Wat bieden wij?
Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 11 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW. Het gaat in eerste instantie om  een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren
Interesse in deze functie? Stuur dan voor 23 mei 2019 je motivatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Programmamanager.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Aartjan ter Haar, Hoofd Programma’s en Projecten, telefoon 06-15870971.
Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.