Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
nieuws

16 augustus 2019

Informatiebijeenkomsten toegankelijke gemeente-websites

Om professionals die de gemeentelijke website toegankelijk moeten maken te informeren, organiseert het Ministerie van Binnenlandse zaken vijf informatiebijeenkomsten. Ook voor belangenbehartigers die bezig zijn met digitale toegankelijkheid in hun gemeente is zo’n bijeenkomst nuttig.

Landelijk nieuws

trein aan perron met openstaande deur
15 aug 2019

De NS gaat de reisassistentie voor mensen met een beperking de komende jaren fors uitbreiden. Uiterlijk in 2025 zal de NS op nagenoeg alle NS-stations reisassistentie aanbieden.

vrouw helpt oudere man met formulier
14 aug 2019

Op woensdag 9 oktober organiseren de VNG, Ieder(in), Koepel Adviesraden Sociaal Domein en Movisie het landelijk congres onafhankelijke cliëntondersteuning. Motto: ‘Op weg naar 2022: leren, delen & inspireren’.

Lokaal nieuws

12 aug 2019

De Noord-Brabantse gemeenten Boxtel, Haaren, Sint Michielsgestel en Vught gaan per 2020 stoppen met resultaatgericht indiceren in de Wmo, meldt Zorgvisie.

Vrouw is met veel papieren en rekenmachine aan het werk
31 jul 2019

Gezinnen die moeilijk rondkomen en inkomensondersteuning nodig hebben, kunnen te maken krijgen met maar liefst 27 verschillende regelingen. Dit blijkt uit de recent verschenen factsheet Bestaanszekerheid in Nederland van Divosa, de organisatie van gemeentelijke directeuren Sociaal Domein.