Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Lokaal nieuws

Hieronder vindt het overzicht van ons Lokaal nieuws. Onder Lokaal nieuws vindt u berichten die met name interessant zijn voor mensen die lokaal actief zijn, bijvoorbeeld als belangenbehartiger bij een platform of als lid van een Wmo- of cliëntenraad.

Jul

22 jul 2019

Bijeenkomst 3 september: voor betere onafhankelijke cliëntondersteuning

Wat kun je als lokale belangenbehartiger doen voor betere cliëntondersteuning in jouw gemeente? Op dinsdag 3 september organiseert Ieder(in) een bijeenkomst voor lokale belangenbehartigers, ervaringsdeskundigen en (cliënt)vertegenwoordigers van de Koplopergemeenten Cliëntondersteuning.

02 jul 2019

Brief aan Kamer: toegang tot huisartsenzorg hapert

De toegang tot de huisartsenzorg is niet goed geregeld in Nederland, schrijven Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en MantelzorgNL in een brief aan de Tweede Kamer. Die spreekt op 3 juli over de zorg in de eerste lijn.

Huisarts neemt bloeddruk op bij oudere man
02 jul 2019

Cursus Politiek Actief: pilot voor mensen met een beperking

Dit najaar organiseren ProDemos en Ieder(in) een speciale pilot van de cursus Politiek Actief voor de gemeente. Deze pilot is bedoeld voor mensen met een auditieve, visuele en/of fysieke beperking. We organiseren deze versie van Politiek Actief in Utrecht, Den Bosch en Katwijk.

Foto van twee jonge vrouwen met hijab bij de ingang van een gebouw. Een van de vrouwen zit in een rolstoel bovenaan een rolstoelhelling met armleuningen. Naast de foto is een oproep geplaatst om mee te doen met de cursus Politiek Actief

Jun

20 jun 2019

Aan de slag met de omgevingsvisie

Veel gemeenten zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van een omgevingsvisie. Toegankelijkheid is opgenomen in de wettekst van de Omgevingswet. En daarmee is de inbreng mensen met een beperking bij de ontwikkeling onmisbaar. Bent u al in gesprek met uw gemeente?

Mensen op straat in Amsterdam waaronder iemand met een scootmobiel
20 jun 2019

Gemeenten hebben beschut werk niet op orde

Het gaat niet goed met het beschut werk in Nederland. Ieder(in), MIND, Mobility en de LCR roepen daarom adviesraden op om aan hun eigen gemeente kritische vragen te stellen over de uitvoering van beschut werk.

May

10 mei 2019

Eindelijk voldoende toiletten in centrum Amsterdam en Utrecht

De gemeenteraden van Amsterdam en Utrecht hebben deze week unaniem besloten dat er om de 500 meter een toilet moet komen in hun binnensteden en op andere drukke plekken in de stad.

Apr

01 apr 2019

Vrijwilligersprijs voor Platform Gehandicapten Westland

Ieder(in) feliciteert Platform Gehandicapten Westland met het winnen van de Vrijwilligersprijs 2018. De jury roemt het bestuur van Platform Gehandicapten Westland, en in het bijzonder voorzitter Annemiek Koremans, om haar tomeloze, enthousiaste en veelzijdige inzet.

Feb

14 feb 2019

Mooi Vlaams voorbeeld: het breed onthaal

Illya Soffer, directeur van Ieder(in), bezocht vorig jaar met een aantal zorgbestuurders onze Zuiderburen om kennis te maken met het zorgsysteem aldaar. Vlaanderen heeft één toegang tot zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking, genaamd: het breed onthaal.

14 feb 2019

Aan de slag met onafhankelijke cliëntondersteuning

Onafhankelijke cliëntondersteuning helpt mensen gratis en laagdrempelig bij het vinden en regelen van (levensbrede) zorg en ondersteuning. MIND, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland brengen in beeld wat het is en hoe je ermee aan de slag kunt gaan.

Jan

11 jan 2019

Gemeenten gaan levering hulpmiddelen verbeteren

Hulpmiddelen zijn voor mensen met een ziekte of beperking essentieel om zo zelfstandig mogelijk mee te kunnen doen. Gemeenten verstrekken veel van deze voorzieningen onder de Wmo en maken hiervoor afspraken met leveranciers. In het verleden ging hierbij het nodige mis. De nieuwe Handreiking inkoop hulpmiddelen moet hierin verbetering brengen.

03 jan 2019

10 vragen over het Wmo-abonnementstarief

Vanaf 1 januari 2019 verandert de eigen bijdrage voor de gemeentelijke hulp, zorg en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat betekent een eigen bijdrage van maximaal € 17,50 per 4 weken. Ieder(in) krijgt veel vragen over het Wmo-abonnementstarief, daarom zetten we de meest gestelde vragen op een rij.