Utrechtse werkgevers starten op 1 mei een samenwerking om de arbeidskansen voor hoogopgeleide werkzoekenden met een beperking te vergroten. Met, Onbeperkt aan de Slag‚ zetten de initiatiefnemers Rabobank Nederland, gemeente Utrecht en De Normaalste Zaak een concrete stap naar een inclusieve arbeidsmarkt. Ieder(in) ondersteunt dit initiatief.

Ben je hoogopgeleid, heb je een arbeidsbeperking en zoek je een baan in de regio Utrecht? Of ben je een werkgever en wil je graag dat werknemers met een arbeidsbeperking reageren op jouw vacature(s)?

Meld je aan bij Onbeperkt aan de Slag

Onbeperkt aan de slag is een nieuw platform waarop werkgevers en werkzoekenden met een arbeidsbeperking elkaar rechtstreeks kunnen vinden en waarmee ook een logische matching gemaakt kan worden voor relevante vacatures. Onbeperkt aan de Slag richt zich nu op hoger opgeleiden met een beperking in de arbeidsmarktregio Utrecht. Bij succes wordt het initiatief landelijk en voor een bredere doelgroep uitgerold.

Elkaar vinden

Tot nu toe kunnen werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar moeilijk vinden. De werkzoekenden weten vaak niet welke werkgevers openstaan voor werknemers met een arbeidsbeperking, terwijl er wel steeds meer werkgevers zijn die deze groep een kans willen geven. Voor werkgevers is het echter lastig om geschikte werknemers met een arbeidsbeperking te vinden. Onbeperkt aan de Slag lost dit probleem op.

Op utrecht.onbeperktaandeslag.nl kunnen werkzoekenden precies aangeven wat zij zoeken en kunnen. Werkgevers kunnen via het platform vacatures plaatsen. De vacatures krijgen een eigen logo met ingebouwde code. Via deze code krijgen de werkzoekenden de vacatures die matchen met hun profiel direct te zien. Zo kunnen zij gericht op relevante vacatures reageren. Werkgevers kunnen tevens berichten plaatsen op basis van kenmerken, zoals werkervaring en opleidingsniveau, van deelnemers. Alleen werkzoekenden met deze kenmerken krijgen deze berichten te zien.

Voor meer informatie zie Gemeente Utrecht | Onbeperkt aan de slag Nederland

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over