De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) doet onderzoek naar het ontwikkelen van een virtuele identiteit (vID). Een vID is de digitale variant van het vertrouwde paspoort of ID-kaart in de vorm van een app op de smartphone. Het is belangrijk dat iedereen de app straks kan aanvragen en gebruiken. Om te helpen met de ontwikkeling van een toegankelijke app roepen zij op mee te doen aan een online vragenlijst. 
illustratief: vrouw met verstandelijke beperking zit achter een computer

Start de online vragenlijst 

Onderzoek naar toegankelijkheid voor iedereen 

Met de app is het in de toekomst mogelijk om digitaal te laten zien wie je bent en kan je bijvoorbeeld reizen naar het buitenland. Doe mee als een of meer van onderstaande uitspraken voor jou geldt: 

  • Ik heb een visuele beperking.
  • Ik heb een auditieve beperking.
  • Ik heb een licht verstandelijke beperking.
  • Ik heb een motorische beperking (Trillen met je hand/arm). 
  • Ik heb moeite met de Nederlandse taal. 
  • Ik ben minder vaardig met mijn mobiele telefoon. 

Meedoen 

Jouw mening draagt bij aan de ontwikkeling van een vID die toegankelijk is. Geef daarom zo goed mogelijk antwoord op de vragen. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 12 minuten en dit kan tot 20 augustusRvIG kan niet zien van wie de antwoorden zijn. De antwoorden zullen na het onderzoek worden vernietigd. 

Start de online vragenlijst 

Meer informatie? 

Wil je meer weten over een vID? Bekijk de video Video, vID id van de toekomstHeb je vragen over het draagvlakonderzoekNeem dan contact op met onze Frontoffice, info@rvig.nl of bel naar: 088-900 1000.  

 

Deel dit bericht