Kinderen met rugzakjes, veeleisende ouders, administratieve druk. De KRO/NCRV Monitor doet onderzoek naar de werkdruk in het basisonderwijs en naar het effect daarvan op de kwaliteit van het (passend) onderwijs. Bent u ouder van een kind dat op school extra zorg nodig heeft? Meld uw ervaringen.

Aanleiding voor het onderzoek was een tip van een lerares die zich ernstig zorgen maakt over haar steeds groter wordend takenpakket, Ik moet op zes verschillende niveaus lesgeven in één klas. Ik heb 28 leerlingen, waarvan meerdere die specifieke zorg en aandacht nodig hebben.”

In de uitzending van 10 januari kwam het onderzoek aan de orde. De uitzending riep veel reacties op en leidde tot Kamervragen.

Ervaringen van ouders welkom

Het onderzoek loopt nog steeds door. Aan het einde van de uitzending deed De Monitor een oproep aan ouders om hun ervaringen te blijven melden. Het is belangrijk dat het onderzoek van De Monitor ook ervaringen meeneemt van ouders van kinderen die extra zorg nodig hebben. Meer over het onderzoek en hoe u uw ervaringen kunt melden, leest u hier: Het onderzoek in twee minuten

Uitzending Werkdruk leerkrachten basisonderwijs nog hoger geworden

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over