Krijg je op school voldoende steun? Helpen leerlingen op jouw school elkaar? Dit zijn enkele vragen uit het onderzoek School en vriendschappen. Ben je scholier met een beperking? Of ben je ouder van een schoolgaand kind met een beperking? Dan kun je meedoen aan dit onderzoek.

Heeft het schooltype waar kinderen en jongeren met een beperking naartoe gaan invloed op hun vriendschappen en hun sociale netwerk? Dit is de kernvraag van het onderzoek dat Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland en LPGGz samen met de Radboud Universiteit Nijmegen uitvoeren.

Jouw/uw ervaring horen we graag

Ben je tussen de 16 en 20 jaar en heb je een beperking of chronische ziekte? Dan horen we graag welke ervaringen jij hebt (of had) met vriendschappen op je school of opleiding. Bent u ouder van een kind van 4 tot 12 jaar? Dan kunt u namens uw kind de vragenlijst invullen. Heeft u kinderen van 12 tot 16 jaar dan kunt u vragen of zij zelf de vragenlijst willen invullen.

Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we beter opkomen voor de onderwijsbelangen van kinderen en jongeren met een beperking. Bij voorbaat hartelijk dank voor het meedoen.

Ga hier naar de vragenlijst

Deel dit bericht

Meer nieuws over