Op donderdag 14 oktober organiseert Ieder(in) van 13.30 tot 15.00 uur een online bijeenkomst voor haar leden, lokale belangenbehartigers en VN-ambassadeurs over de Lokale Inclusie Agenda (LIA). Wat zijn jullie ervaringen met de LIA? Wat moet beter? En wat kunnen we van elkaar leren?

Deze zomer is het 5 jaar geleden dat het VN-Verdrag Handicap in Nederland is ingegaan. Bij de invoering van het Verdrag is afgesproken dat alle gemeenten een Lokale Inclusie Agenda (LIA) moeten opstellen en daar ervaringsdeskundigen bij moeten betrekken.

Gelukkig zijn al heel wat gemeenten actief bezig met de LIA, hoewel er nog veel moet gebeuren. In een peiling van de Vereniging Nederlandse Gemeenten in juni dit jaar noemen gemeenten het betrekken van lokale belangenorganisaties een succes. Tegelijkertijd vindt men het lastig ervaringsdeskundigen te vinden.

Hoe pakken andere gemeenten de Lokale Inclusie Agenda op?

We organiseren de online bijeenkomst Lokale Inclusie Agenda voor leden, lokale belangenbehartigers en VN-ambassadeurs. Na deze bijeenkomst heb je een indruk van hoe anderen bezig zijn met de LIA. En hopelijk geeft de bijeenkomst je nieuwe inspiratie om in jouw eigen gemeente de lokale inclusie agenda verder te brengen.

Programma

Het programma is in ontwikkeling. Hieronder geven we een kort overzicht van wat je kan verwachten.

  • Presentatie ‘Hoe gaat het met inclusie en de implementatie VN-verdrag’ (aan de hand van uitkomsten monitor van VNG)
    Door Joyce van der Klauw en Marianne Vorthoren van De Vereniging van Nederlandse Gemeenten
  • Toegankelijk Zwolle (Lieke Helmes) en gemeente Zwolle (Matthijs Barendse) vertellen over hun ervaring met de Lokale Inclusie Agenda van Zwolle.
  • Vragenronde.
  • Met elkaar in gesprek.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de online bijeenkomst Lokale Inclusie Agenda

Deel dit bericht