De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. De partijen die het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders vormen, gaan nu samen een coalitieakkoord sluiten. In het coalitieakkoord geven de fracties aan wat zij de komende vier jaar willen bereiken. Dit moment is een mooie kans voor belangenbehartigers om inclusie in de gemeente echt op de agenda te zetten. Ieder(in) heeft alle tips voor een inclusief coalitieakkoord op een rij gezet.

Wat kun je als belangenbehartiger doen om een coalitieakkoord te krijgen dat de participatie van mensen met een beperking optimaal bevordert? Hoe maak je het coalitieakkoord inclusief? En hoe zorg je er vervolgens voor  dat een inclusief coalitieakkoord ook wordt uitgevoerd? In de toolkit Gemeenteraadsverkiezingen vind je antwoord op deze vragen. Ook hebben we een voorbeeld van een inclusief coalitieakkoord toegevoegd.

Lees hier alles over een inclusief coalitieakkoord.

Netwerkbijeenkomst 23 maart

Op 23 maart organiseren we een bijeenkomst voor belangenbehartigers over een inclusief coalitieakkoord. Meer informatie over deze bijeenkomst en het aanmeldformulier vind je hier.

Deel dit bericht