Sinds Prinsjesdag is er in de Tweede Kamer al veel gesproken over het prijsplafond voor energie. Daarbij was er gelukkig de nodige aandacht voor mensen die vanwege zorg te maken hebben met aanzienlijk hoger verbruik van energie en gas. Een oplossing is er echter nog niet, terwijl veel mensen in onze achterban momenteel in grote onzekerheid leven over de enorm gestegen kosten voor gas en elektriciteit.
decoratief

Schrijnende situatie energiekosten

Wat betreft een oplossing voor deze groep wordt nog een bericht vanuit het ministerie van VWS verwacht. In afwachting van wat daaruit komt, maken wij ons zorgen of duidelijk genoeg is dat het om een oplossing gaat voor de schrijnende situatie van tienduizenden mensen die kampen met vanwege zorg onvermijdbaar hoge energiekosten.

Wij doen daarom met onderstaande brief een dringend beroep op de Tweede Kamer en kabinet om snel met een heldere oplossing te komen voor deze mensen. In de brief staat een toelichting om wat voor hoge onvermijdbare energiekosten het gaat en voorbeelden van mensen die hierdoor worden getroffen.

Deel dit bericht