De landelijke registratie van gehandicaptenparkeerkaarten (GPK‰'s) levert veel voordelen op. Voor zowel gemeenten als voor mensen met een beperking. Al 300 gemeenten vinden dit ook en hebben de gegevens van hun uitgegeven kaarten geregistreerd in het Nationaal Parkeer Register (NPR).

Een goede zaak vinden we. Want registratie is gemakkelijk en gratis en voorkomt veel rompslomp bij GPK-houders. Helaas zijn er nog altijd circa 100 gemeenten die nog niet zijn geregistreerd. In een brief roepen we deze gemeenten met klem op om zo spoedig mogelijk alsnog mee te doen.

GPK‰’s zijn namelijk veel geld waard op de zwarte markt, omdat er bijna overal gratis mee geparkeerd kan worden. Jaarlijks worden dan ook veel GPK-houders de dupe van auto-inbraken.

Voordelen van registratie
Als alle gemeenten gebruikmaken van het registratiesysteem, krijgen veel gebruikers het een stuk gemakkelijker. De kaart wordt bij diefstal direct geblokkeerd en gebruikers hoeven geen aangifte meer te doen bij de politie. Bovendien kunnen ze direct naar het gemeentehuis om een nieuwe kaart aan te vragen. Door mee te doen aan registratie leveren gemeenten dus een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van kwetsbare burgers.

Link naar brief
Meer over Vervoer
Meer over Toegankelijkheid
Terug naar Home

Downloads:

719_15-0036_oproep_deelname_centrale_registratie_gpks.pdf – PDF (121 KB)
721_Niet_aaangesloten_gemeenten_GPK.pdf – PDF (220 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over