Jongeren met hulp of ondersteuning van onder en boven de 18 jaar hebben niet van de een op de andere dag alles op orde voor een zelfstandig bestaan. Dat lijkt wel de verwachting van verschillende gemeenten. Deze jongeren raken, klem tussen loketten.

De ondersteuning aan jongeren die met 18 jaar de jeugdhulp verlaten, maar nog wel begeleiding of een vorm van begeleid of beschermd wonen nodig hebben moet beter. Dit geldt ook voor jongeren die na hun 18e jaar, al dan niet opnieuw, ondersteuning nodig hebben. Ook de voorbereiding op een zelfstandig bestaan werkt in de praktijk nog niet. Ieder(in), het Jeugdwelzijnsberaad, het LOC en LPGGz maken zich grote zorgen over de continuïteit, zichtbaarheid en beschikbaarheid van de ondersteuning voor jongeren die hulp nodig hebben.

De verschillende organisaties van jongeren en cliënten hebben daarom de wethouders jeugd, Wmo en Participatiewet opgeroepen in actie te komen. In een brief roepen zij de wethouders op om de ondersteuning goed te organiseren, jongeren daar actief bij te betrekken en een integrale aanpak en zorg op maat te garanderen. De brief kunt u hieronder downloaden.

Lees ook het NOS-bericht, Jongeren klem tussen loketten

Terug naar Home

Downloads:

783_18_plus_min_BRIEF_09_september_2015.pdf – PDF (267 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over