Ben jij of ken jij iemand met een verstandelijke en visuele beperking? Voor de ontwikkeling van een richtlijn voor zorgverleners, is KansPlus op zoek naar ouders/familieleden van mensen met een verstandelijke-  en visuele beperking. Ook als je zelf een licht verstandelijke beperking hebt in combinatie met een visuele beperking, kun je helpen! Er worden interviews gehouden met volwassenen en hun familieleden.

Wat is een richtlijn?

Mensen met een verstandelijke beperking zien vaak slecht. Dit wordt door zorgverleners niet altijd opgemerkt. Bijvoorbeeld omdat zij denken dat een cliÌÇnt tegen dingen aanloopt vanwege zijn of haar verstandelijke beperking. Als een visuele beperking wel wordt opgemerkt hebben mensen met een verstandelijke beperking meestal extra begeleiding nodig. Zij zijn ook geholpen bij een betere verlichting of inrichting van hun woning. Een richtlijn helpt zorgverleners om zichtproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking sneller op te merken en hierbij adequater in te grijpen.

Ik wil graag meedenken: waar kan ik me opgeven?

Meer informatie vind je in de bijlage. Daarnaast kun je voor vragen terecht bij Dorien Kloosterman, beleidsmedewerker bij Kansplus: d.kloosterman@kansplus.nl

Downloads:

1492_Richtlijnen_visuele_beperking.pdf – PDF (119 KB)
1493_Richtlijnen_visuele_beperking.docx – docx (23 KB)

Deel dit bericht