Frans Nijhuis was in de periode 2007-2013 bestuurslid van de CG-Raad. In die jaren was hij medeverantwoordelijk voor het functioneren van de vereniging als vertegenwoordiger van ruim 200 patiëntenorganisaties.

Frans Nijhuis heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de fusie van de CG-Raad en Platform VG en daarmee aan de totstandkoming van Ieder(in). Hij was lid van het fusiebestuur en vanaf 1 januari 2014 lid van het bestuur van Ieder(in).

Naast een ervaren bestuurder was Frans Nijhuis ook een autoriteit op het terrein van arbeid en arbeidsmarkt. Hij heeft een waardevolle bijdragen geleverd aan de kennisopbouw op dat terrein, zowel in Nederland als internationaal.

Met zijn deskundigheid als bestuurder en arbeidsspecialist heeft hij sterk bijgedragen aan de professionaliteit van de organisatie. Hij verloor daarbij nooit de hoofdlijnen uit het oog.

Binnen het bestuur was hij een rustige, wijze rots in de branding. Frans had het vermogen om mensen en organisaties verder te brengen. Vanwege zijn gezondheid kon hij bepaalde perioden de bestuursvergaderingen niet bijwonen. Maar altijd kwam hij gemotiveerd weer terug en pakte zijn bestuurstaken schijnbaar onvermoeibaar weer op.

Wij danken Frans Nijhuis voor zijn inzet en betekenis voor de vereniging en wensen zijn familie en andere naasten veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen.

De CG-Raad was een van de rechtsvoorgangers van Ieder(in).

Deel dit bericht

Meer nieuws over