Op donderdag 21 november 2019 is de oude website van Ieder(in) korte tijd gehackt geweest.

Wij hebben donderdag onze websitebeheerder onmiddellijk opdracht gegeven de website per direct opnieuw en goed te beveiligen. We laten tevens uitzoeken waarom de beveiliging tekort schoot en tot welke gegevens de hackers toegang hebben gekregen. Dit onderzoek loopt momenteel nog.

Verdachte mail gekregen?

We hebben van een lid van Ieder(in) gehoord dat zij mail heeft gekregen waarin om geld gevraagd wordt. Deze mail komt niet van Ieder(in). Mocht u deze mail krijgen, dan kunt u deze mail deleten, zonder bijlagen te openen. Ook willen wij het weten als u mail krijgt namens ons, die u niet vertrouwt. U kunt dit melden via post@iederin.nl.

Ieder(in) is achter de schermen hard bezig de schade van de hack in kaart te brengen en op te lossen.

Update – 27 november
Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat de hackersgroep e-mailadressen heeft bemachtigd. Sinds gisterenavond versturen de hackers fishing-mails. Wij hebben naar alle mogelijke gedupeerden een bericht gestuurd met informatie over de hack en gewaarschuwd voor de nep-mail. Er zijn geen aanwijzingen dat de hackers gevoelige persoonsgegevens hebben bemachtigd. Desalniettemin hebben we vandaag de politie geïnformeerd en hebben we melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deel dit bericht

Meer nieuws over