Tot 1 januari 2016 kunnen alle Nederlanders weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Voor wie een laag inkomen heeft en hoge zorgkosten kan een gemeentepolis voordelig zijn. Een goed idee om uw achterban op deze mogelijkheid attent te maken!

De zorgverzekeraars hebben hun pakketten en tarieven voor 2016 allemaal bekend gemaakt. Voor 1 januari kunnen mensen overstappen naar een verzekering die hen beter past. Belangrijk is wel dat zij eerst goed uitzoeken of dat ook echt voordeliger voor hen is. Veel mensen vinden dat behoorlijk ingewikkeld. Het stappenplan, Hoe kies ik mijn zorgverzekering voor 2016‚ kunt u hieronder downloaden.

Het stappenplan helpt verzekerden om hun persoonlijke situatie op een rijtje te zetten. In een paar stappen krijgt iemand hiermee zicht op waar hij allemaal aan moet denken en hoe hij zijn keuze kan maken.

Tip: de gemeentepolis

Voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten kan een gemeentepolis een goede optie zijn. Meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten biedt samen met een of meer zorgverzekeraars zo‚ n polis aan. Mensen met een inkomen tot 110% van het minimumloon kunnen hiervan gebruik maken – in veel gemeenten is dat zelfs 120% of nog hoger.

Vaak zit er in een gemeentepolis naast een uitgebreide aanvullende verzekering ook een vergoeding voor wettelijke eigen bijdragen, en soms ook voor het eigen risico. Elke gemeentepolis is anders, dus verzekerden moeten ook van dit aanbod goed uitzoeken of het in hun situatie echt voordeliger is. Welke gemeenten een gemeentepolis aanbieden en wat die inhoudt, is te vinden op www.gezondverzekerd.nl.

In gesprek met de gemeente

Als u als belangenbehartiger de komende tijd ook nog met uw gemeente in gesprek gaat over de invulling van de gemeentepolis, lees dan dit artikel.

Downloads:

834_Stappenplan_Hoe_kies_ik_mijn_zorgverzekering_2016.pdf – PDF (98 KB)
835_Stappenplan_Hoe_kies_ik_mijn_zorgverzekering_2016_wordversie.docx – docx (701 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over