Kom op 28 juni luisteren en meepraten op de eerste Participatiedag in 2018. Het thema van de dag is de flexibele arbeidsmarkt. Wat zijn de kansen op de flexibele arbeidsmarkt als je een chronische ziekte of een beperking hebt? En welke nadelen en risico's zijn er?

Flexibel werken maakt het mogelijk om werk aan te passen aan persoonlijke omstandigheden. Tegelijkertijd vraagt het ook om zelfstandigheid van de werkende. En hebben mensen te maken met minder zekerheid.

Wat is de wet- en regelgeving binnen de flexibele arbeidsmarkt? En hoe kan iemand met een beperking of chronische aandoening de vooroordelen op de werkvloer omzetten in voordelen?

Kortom: Hoe kan iemand met een beperking of chronische aandoening zich het best positioneren op de flexibele arbeidsmarkt? En wat moeten belangenbehartigers daarover weten?

Programma

Kitty Jong, vice-voorzitter van de FNV, opent de Participatiedag. Zij vertelt over de invloed van flexibilisering van de arbeidsmarkt op werk van mensen met een arbeidsbeperking.

Daarna kunt u deelnemen aan twee workshops (eentje voor en eentje na de lunch). Het voorlopige workshop-aanbod ziet er als volgt uit:

 • Wet- en regelgeving
  Hoe is de flexibilisering geregeld in wet- en regelgeving? Wat betekent dit? Waar liggen kansen? Waar levert het problemen op?
 • Aan het werk als zelfstandige
  Over zelfstandig ondernemen in de flexibele arbeidsmarkt
 • Drempels en stigma
  Wat kun je doen tegen vooroordelen en stigma
 • Debat
  Aan de hand van stellingen over de flexibele arbeidsmarkt

Wanneer en waar

De Participatiedag 2018 is op donderdag 28 juni. De locatie is nog niet bekend, maar zal op een goedbereikbare en toegankelijke plek in Utrecht zijn.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link.

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over