Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen en de CG-Raad organiseren samen een testdag voor pinnen in de supermarkt. Een aantal supermarktketens in Nederland heeft aanpassingen doorgevoerd voor mensen met een beperking. Deze oplossingen, genaamd, PINarm‚, moeten het pinnen gemakkelijker maken omdat de betaalautomaat flexibel beweegbaar is. Deze, PINarmen‚ willen wij graag testen met mensen uit de doelgroepen waarvoor deze bedacht zijn.

Op 1 augustus aanstaande testen wij in winkelcentrum Kanaleneiland te Utrecht drie typen, pin-armen. De testdag begint om 10.00 uur met een korte instructie bij het kantoor van de CG-Raad, Churchilllaan 11 in Utrecht, direct bij het winkelcentrum Kanaleneiland. Tussen 11.00 en 13.00 uur worden de tests uitgevoerd bij Blokker, Jumbo en Albert Heijn. Om 13.00 uur beëindigen we de dag met een terugblik op de tests en een lekker broodje.

Wie zoeken wij?

Voor de test zijn we op zoek naar mensen met een beperking die baat kunnen hebben bij een flexibele plaatsing van een betaalautomaat zoals rolstoelgebruikers, kleine mensen en mensen met een beperkte handfunctie.

Ook zoeken wij mensen met een visuele beperking die profijt kunnen hebben van een beweegbaar betaalautomaat en deze dus dichter bij kunnen halen of zelf in een beter licht kunnen zetten.
Heeft u een visuele beperking, dan moet u voor deze gebruikerstest wel (eventueel met enige moeite) het display van de betaalautomaat kunnen lezen.

We zoeken mensen uit verschillende leeftijdsgroepen zowel jong als wat ouder. Wilt u op 1 augustus meewerken aan een test voor pinnen in de supermarkt?

Aanmelden

Wilt u meedoen aan deze test? Stuur dan een mail naar m.merks@ibc.nl en geef daarbij aan wat uw beperking is. Maakt u gebruik van een rolstoel, geef dan ook aan of u een handbewogen of elektrische rolstoel heeft. En heeft u een visuele beperking, omschrijf dan zo specifiek mogelijk wat deze is, met percentage van visus en graden van een eventuele koker.

Vervoer

Verder vernemen we graag of u met eigen vervoer naar Kanaleneiland kunt komen, opgehaald wilt worden vanaf Utrecht CS of tramhalte 5 Meiplein, of dat u speciaal vervoer nodig heeft.

We zien uw aanmelding graag tegemoet!

Meer over Toegankelijkheid

Deel dit bericht

Meer nieuws over