Het kabinet heeft het wetsvoorstel Ratificatie VN-verdrag naar de Tweede Kamer gestuurd. Op 9 februari organiseert de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over dit wetsvoorstel. De organisaties van de Alliantie Implementatie VN-verdrag nemen deel aan dit gesprek. De Alliantie vindt het wetsvoorstel teleurstellend en niet ambitieus genoeg. Ieder(in) is een van de Alliantie-organisaties.

De Alliantie vindt het positief dat de regering het belang van een inclusieve samenleving erkent. Ook is de Alliantie verheugd dat de regering aangeeft dat het volledige kabinet verantwoordelijk is voor implementatie (uitvoering) van het verdrag.

Te rooskleurig

Op andere punten is de Alliantie kritisch. Zo vindt de Alliantie dat de regering de staat van de huidige wetten en beleidsmaatregelen te rooskleurig voorstelt. De regering wekt de indruk dat er al veel wordt gedaan om de inclusieve samenleving dichterbij te brengen, en dat alleen nog aanvullende maatregelen nodig zijn.

De vertegenwoordigers van de Alliantie zullen tijdens het rondetafelgesprek duidelijk maken dat dat onvoldoende is. De Alliantie vindt dat er een gedegen Plan van Aanpak gemaakt moet worden. Namens Ieder(in) zal Illya Soffer deelnemen aan het Rondetafelgesprek.

Position paper en verbetervoorstellen

Onderaan dit bericht vindt u het position paper dat de Alliantie voor het rondetafelgesprek heeft opgesteld en onze verbetervoorstellen aan de Tweede Kamer.

Openbaar

Het rondetafelgesprek is openbaar en vindt plaats in de Troelstrazaal. In de agenda kunt u zien welke organisaties deelnemen: Agenda Rondetafelgesprek

Meer over VN-verdrag
Terug naar Home

Lees eventueel ook ons eerder gepubliceerde interview met Theresia Degener, hoogleraar Recht en Disability Studies en vice-voorzitter van het VN-comité:
‘Dit verdrag niet goed uitvoeren is schending van mensenrechten’

Downloads:

591_20150206_Rondetafelgesprek_VN_verdrag_Position_paper_Alliantie.pdf – PDF (110 KB)
592_20150206_Rondetafelgesprek_VN-verdrag_Verbetervoorstellen_Alliantie.pdf – PDF (121 KB)
595_Rondetafelgesprek_VN_verdrag_position_paper.docx – docx (95 KB)
596_Rondetafelgesprek_VN_verdrag_verbetervoorstellen.docx – docx (95 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over