Geen college vanuit de boeken, maar kennis maken met, echte‚ patiënten en hun vereniging. Dit idee is al twaalf jaar de kracht van onze voorlichtingsbijeenkomsten aan tweedejaars studenten geneeskunde. De toekomstige artsen maken kennis met patiënten en horen hoe het is om te leven met een chronische ziekte. Ook horen ze waarom patiëntenverenigingen zo belangrijk zijn. Wilt u meedoen?

De bijeenkomst is dit jaar op 29 november en wordt gegeven aan studenten van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Voor de studenten is het een belangrijke kennismaking met de praktijk. Voor u als patiëntenverenigingen is het de kans om zichzelf en het ervaringsverhaal van patiënten voor het voetlicht te brengen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Persoonlijke gesprekken aan tafel

Wat gaan we doen? Na een algemene introductie krijgt elke patiëntenvereniging een eigen tafel. In twee rondes van 30 minuten schuift een groep van circa tien studenten aan. De studenten hebben ter voorbereiding zelf ook vragen voorbereid. Deze bijeenkomst is voor veel studenten een eerste contact is met patiënten.

Doe mee

Meedoen? Meld u voor 7 oktober aan via deze link.

Voor vragen kunt u terecht bij Machteld Goldhoorn, manager leden-en verenigingszaken,via email m.goldhoorn@iederin.nl of via T. 030-72 00 000.

Deel dit bericht

Meer nieuws over