Op maandag 18 december 2017 organiseert Ieder(in) voor de dertiende keer twee bijeenkomsten voor tweedejaars studenten Geneeskunde van het VU Medisch Centrum. Voor de studenten - onze toekomstige artsen - is de bijeenkomst een belangrijke kennismaking met patiënten en hun vereniging. Doe ook mee.

Voor studenten is de bijeenkomst interessant. Maar ook voor u als vertegenwoordiger van een patiëntenorganisatie is de bijeenkomst belangrijk. Het is een mooie gelegenheid om uw organisatie de ervaringen van uw leden te presenteren aan toekomstige artsen.

Eigen tafel

De kennismaking vindt plaats in Amsterdam, vlak bij het VU Medisch Centrum. Na een algemene introductie krijgt elke patiëntenorganisatie een eigen tafel. In twee rondes van 30 minuten schuift telkens een groep van circa tien studenten aan voor het verhaal van de patiënt achter de aandoening en informatie over het belang van een patiëntenorganisatie.

Door de persoonlijke gesprekken wordt het voor de studenten duidelijk wat het is om een chronische ziekte te hebben en wat de rol van de patiëntenorganisatie is. In voorbereiding naar deze bijeenkomst hebben de studenten concrete vragen voorbereid.

Kennismaking met patiënten

Deze bijeenkomst is voor veel studenten een eerste kennismaking met patiënten, een mooi moment om de studenten kennis te laten maken met de mens achter de aandoening. Dus doe mee. Wilt u uw organisatie op maandag 18 december 2017 presenteren, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten via dit aanmeldingsformulier.

Deel dit bericht

Meer nieuws over