Het is belangrijk dat artsen niet alleen vanuit de boeken maar ook van patiënten zelf leren wat het betekent om een bepaalde ziekte of aandoening te hebben. En het is belangrijk dat artsen weten dat uw patiëntenvereniging bestaat. Daarom organiseert Ieder(in) ieder jaar voorlichtingsbijeenkomsten met patiënten voor tweedejaars studenten Geneeskunde van het VU Medisch Centrum. Dit jaar voor de tiende keer. Doet uw organisatie ook mee?

Dit jaar organiseren we op dinsdag 24 november twee bijeenkomsten. Voor de studenten is het een belangrijke kennismaking met de praktijk in het algemeen en met patiënten in het bijzonder.
Voor u als patiëntenverenigingen is het de kans om uw organisatie en het ervaringsverhaal van patiënten te presenteren aan toekomstige artsen.

Persoonlijke gesprekken

Na een algemene introductie krijgt u als een patiëntenorganisatie een eigen tafel. In twee rondes van dertig minuten schuift een groep van circa tien studenten bij u aan. Tijdens deze persoonlijke gesprekken kunt de studenten vertellen wat het is om een chronische ziekte te hebben en wat u als patiëntenvereniging voor patiënten kunt doen.

Chronisch ziek en werk

De studenten hebben zelf ook vragen voorbereid, onder andere over de wisseling werking tussen chronisch ziek zijn en werk. Bedenk dat deze bijeenkomst voor veel studenten een eerste contact is met patiënten, een mooi moment om de studenten kennis te laten maken met de mens achter de aandoening.

Dus doe mee!

Wilt u uw organisatie op 24 november 2015 presenteren, laat dit dan uiterlijk 24 september a.s. weten via dit aanmeldingsformulier.

Voor vragen kunt u terecht bij Machteld Goldhoorn, manager leden- en verenigingszaken, via E. m.goldhoorn@iederin.nl of via T. 030-72 00 000.

Deel dit bericht

Meer nieuws over