Vier jaar geleden ondertekende Nederland in New York het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Het wordt nu spannend. Zal Nederland zich houden aan de toezegging om in 2011 te ratificeren? Op 29 maart gaat Ad Poppelaars met politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties hierover in debat waarbij hij deze vraag aan de orde zal stellen. Debat bijwonen? Dat kan.

Het debat vindt plaats tijdens de Manifestatie VN-verdrag Waarmaken. De Coalitie voor Inclusie organiseert deze manifestatie op 29 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor het volledige programma en voor inschrijven kijk op de website van Het VN-Verdrag Waarmaken!

Rol CG-Raad

CG-Raad heeft intensief meegedaan aan de onderhandelingen in New York. De juridisch beleidsmedewerker van de CG-Raad mocht daar het hele Nederlandse veld vertegenwoordigen. Die vertegenwoordiging is daarna voortgezet door op te treden als adviseur van de interdepartementale werkgroep die de ratificatie voorbereid.

Snel besluiten

Eind 2010 liet de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Verhagen de Tweede Kamer weten dat het nieuwe kabinet snel besluiten zou kunnen nemen omdat de voorbereiding al vergevorderd was. Het kabinet Rutte is tot nog toe echter stil. Komt deze maand nog het verlossende woord?

In onze webwinkel is de brochure over het VN-verdrag te bestellen.

Meer over het VN-verdrag

Deel dit bericht

Meer nieuws over