Gemeenten mogen huishoudelijke hulp niet zomaar schrappen. Dit zegt de rechter in de uitspraak van de zaak die een bejaard echtpaar samen met Ieder(in) heeft aangespannen tegen het zomaar - zonder nader overleg - schrappen van huishoudelijke hulp. Ieder(in) is blij met deze belangrijke uitspraak.

De overheid wil dat mensen langer zelfstandig wonen. Dat kan niet zonder goede voorzieningen. Het is daarom uitermate belangrijk dat gemeenten echt in gesprek gaan met burgers over wat ze nodig hebben om zelfredzaam te zijn en mee te kunnen blijven doen aan het maatschappelijk leven. De rechter heeft dat nu bevestigd.

In de Wmo is het gesprek (het keukentafelgesprek) tussen burger en gemeente essentieel. Niet alleen als het gaat om huishoudelijke hulp, maar ook bij andere ondersteuning die nodig is, zoals begeleiding, dagbesteding of praktische voorzieningen.

Binnenkort verschijnt er een aangepaste versie van een voorbeeldbrief om bezwaar te maken tegen het zonder overleg schrappen van de huishoudelijke hulp.

Lees hier de volledige uitspraak

In de media, o.a.:

Onze eerdere berichten

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over