Afgelopen vrijdag is de kwaliteitsagenda voor de gehandicaptenzorg 'samenwerken aan een betere gehandicaptenzorg‚ naar de Tweede Kamer gestuurd. Ieder(in) is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming ervan samen met onder andere zorgkantoren, aanbieders, vertegenwoordigers van cliëntenraden en MEE.
Meisje met een verstandelijke beperking wordt met een tillift in haar rolstoel geholpen.

De officiële presentatie van de agenda vond afgelopen vrijdag plaats in een instelling. Staatssecretaris van Rijn ging daar met cliënten en medewerkers in gesprek over de kwaliteit van de zorg.

Doelstellingen agenda

De kwaliteitsagenda heeft vijf doelstellingen.

  1. Verbetering positie van de cliënt.
  2. Speciale aandacht en verbetering van kwaliteit voor cliënten met bijzondere zorg- en ondersteuningsvragen, zoals mensen met ernstige meervoudige beperkingen en mensen met niet aangeboren hersenletsel.
  3. Deskundigheidsbevordering voor de medewerkers in de zorg.
  4. Aandacht voor de bestuurders.
  5. Transparantie; het moet voor cliënten en familie duidelijk zijn welke zorg wordt gegeven en hoe het met de kwaliteit gesteld is.

Om al deze doelen te bereiken is een bedrag van 13,2 miljoen euro extra beschikbaar. 1,6 miljoen euro voor dit jaar en voor de komende twee jaren elk 5,8 miljoen. Ieder(in) zal nauw betrokken zijn bij de verdere uitwerking van de plannen en het proces nauwgezet volgen zodat de kwaliteit van de gehandicaptenzorg daadwerkelijk verbetert.

Downloads:

986_Kwaliteitsagenda_gehandicaptenzorg.pdf – PDF (612 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over