De Special Olympics Nationale Spelen 2016 zullen in de regio Nijmegen plaatsvinden. Special Olympics Nationale Spelen is het grootste tweejaarlijkse landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Tijdens de sluitingsceremonie op zondag 15 juni van de Special Olympics Nationale Spelen 2014 in Frysl√¢n, werd de keuze voor regio Nijmegen bekend gemaakt. De vlag van Special Olympics werd officieel overgedragen aan de drie Gelderse gemeenten, te Nijmegen, Wijchen en Groesbeek (kortweg regio Nijmegen genoemd)

Veel sporten

Uit onderzoek blijkter een breed draagvlak en veel enthousiasme is bij sportverenigingen, zorginstellingen, sporters en vrijwilligers in de drie Gelderse gemeenten om de Special Olympics 2016 te organiseren. Er komen straks verschillende sporten aan bod, zoals atletiek, badminton, basketbal, bowlen, judo, paardrijden, voetbal en zwemmen. De Nationale Spelen 2016 valt samen met de 100e editie van de Nijmeegse wandelvierdaagse in 2016.

Special Olympics

Special Olympics Nederland, onderdeel van Stichting Onbeperkt Sportief, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen. De beweging zet zich in om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Sporten maakt mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal, fitter‚, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Op de website van Special Olympics leest u meer over het sportevenement.

Terug naar home

Deel dit bericht

Meer nieuws over