Ieder(in) en de Bosk zijn erg teleurgesteld over de brief die staatssecretaris Dekker vandaag aan de Kamer heeft gestuurd. Hij biedt daarin geen oplossing voor de kinderen die naast onderwijs ook zorg of begeleiding nodig hebben.

Op het moment is het zo dat ouders van kinderen met ernstig meervoudige beperkingen met scholen moeten onderhandelen wie de zorg in de klas betaalt. Beide hebben daar eigenlijk geen financiële ruimte voor. De staatssecretaris laat deze ongewenste situatie bestaan. De oplossing die hij biedt is een gesprekshandleiding voor het gesprek tussen ouders en school!

De bal wordt op deze manier bij ouders en scholen gelegd. Die moeten het maar uitonderhandelen. Kinderen worden zo handelswaar. Ze zijn welkom als hun ouders voldoende budget meebrengen.

Meer kinderen in de problemen

Daarnaast is het zeer teleurstellend dat er niks wordt gezegd over de andere kinderen die in de knel dreigen te komen. De kinderen die afhankelijk zijn van gemeenten en zorgverzekeraars voor goede begeleiding/zorg op school.

De onzekerheid voor ouders, kinderen en scholen duurt dus voort. Op deze manier dreigt passend onderwijs een aanfluiting te worden.

Uitgebreidere reactie

Maandag komen de Bosk en Ieder(in) met een uitgebreidere reactie.

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over