Het verhoogde dreigingsniveau in de coronathermometer door minister Kuipers (Volksgezondheid) richt zich vooral op het waarschuwen van mensen met een chronische ziekte en ouderen. Vooral Ieder(in) vindt dat met het advies te veel verantwoordelijkheid bij mensen met een kwetsbare gezondheid wordt gelegd.

Nu de coronacijfers flink stijgen, komt de overheid met het advies aan ouderen en andere mensen met een kwetsbare gezondheid om zich vooral te laten vaccineren en goed op te passen.

“Opletten doen kwetsbaren toch wel. Ze laten zich vaccineren. Het zou fijn zijn als er op een grotere schaal wordt geprobeerd het aantal besmettingen naar beneden te krijgen,” zegt Ieder(in)-directeur Illya Soffer bij de NOS. Het advies vanuit de overheid komt er voor veel mensen met een verhoogd risico op neer zich te laten vaccineren en zich terug te trekken uit de samenleving.

Nodig blijven landelijke maatregelen. “Als we allemaal weer gaan opletten en bijvoorbeeld een mondmasker gaan dragen op drukke plekken en preventief gaan testen voor evenementen, dragen we allemaal een steentje bij.”

Lees verder: NOS: Kwetsbaren focus van nieuwe coronawaarschuwing, ‘maar opletten deden ze al’ (bron nos.nl)

Deel dit bericht

Meer nieuws over