Volg je een opleiding in het mbo of hoger onderwijs (ho) en heb je een beperking of chronische aandoening? Dan horen we graag van jou waar je tegenaan loopt. Wordt er genoeg rekening gehouden met jouw beperking? Krijg jij de ondersteuning die past?  Was het bijvoorbeeld makkelijk om een woning te vinden? Of ben je weleens ongelijk behandeld? Laat het ons weten en vul de vragenlijst in.

De vragenlijst neemt ongeveer 8 minuten van je tijd in beslag en jouw gegevens worden anoniem verwerkt. Je kunt de vragenlijst invullen via deze link.

Wat doen we met de uitkomsten?

Wij gebruiken je antwoorden om in kaart te brengen wat er speelt onder studenten met een beperking. Ieder(in) zorgt ervoor dat deze onderwerpen op de juiste plekken besproken worden, zodat de stem van studenten beter gehoord wordt. Bijvoorbeeld bij diverse het ministeries, de ministers en in de Tweede Kamer.

Bijeenkomst studeren in het hoger onderwijs

Ieder(in) heeft samen met Handicap en Studie, ISO en de LSVb een bijeenkomst georganiseerd waarbij de knelpunten in het hoger onderwijs in kaart zijn gebracht. Het verslag kun je downloaden onderaan deze pagina. In juni komt er nog een bijeenkomst waarbij we wat dieper ingaan op bepaalde knelpunten. Wil je daarvan op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail naar g.boezaard@iederin.nl.

Bijeenkomst studeren in het mbo

Studeren in het mbo verschilt van het ho, omdat hier de regeling passend onderwijs geldt. Om verder in kaart te brengen waar jongeren in het mbo tegenaan lopen organiseren we in juni een bijeenkomst voor studenten in het mbo. Stuur een mail naar g.boezaard@iederin.nl als je hiervan op de hoogte wilt worden gehouden.

Ken je studenten met een beperking of chronische aandoening?

Stuur deze vragenlijst dan vooral door! Hoe meer input we hebben, hoe beter we de stem van studenten met een beperking kunnen laten horen!

Deel dit bericht