Tweedejaars geneeskundestudenten kennis laten maken met verschillende chronisch zieken en hun patiëntenvereniging. Dit is één van de doelen van de studentenbijeenkomst die het VU Medisch Centrum samen met Ieder(in) organiseert. Veertig lidorganisaties werken hier aan mee.

Het VU Medisch Centrum wil graag dat toekomstig artsen weten hoe een patiënt de gang maakt door de gezondheidszorg. Vaak ziet deze gang er voor mensen met een chronische ziekte namelijk ingewikkeld uit. De kennismaking met chronisch zieken is een onderdeel van de praktijkcursus voor tweedejaars geneeskundestudenten.

Grote bereidwilligheid lidorganisaties
Dit jaar hebben veertig lidorganisaties hun medewerking verleend aan deze bijeenkomsten. Patiënten die zijn aangesloten bij de diverse patiëntenverenigingen, willen aankomend artsen een goed beeld geven van de mens achter de patiënt. Chronisch zieken hebben veel ervaringsdeskundigheid in en kennis van de gezondheidszorg en zijn daarmee een waardevolle gesprekspartner voor de studenten.

Lange samenwerking
Het is alweer de dertiende keer dat Ieder(in), en voorheen de CG-Raad, deze bijeenkomst organiseert in samenwerking met het VU Medisch Centrum. Ook dit collegejaar zijn alle 350 studenten voorgelicht. De studenten zijn erg enthousiast over deze praktijkbijeenkomsten.

Ieder(in) dankt alle lidorganisaties die op een fantastische wijze hebben meegewerkt en hopen op dezelfde inzet voor de praktijkcursus gezondheidszorg voor het collegejaar 2018-2019.

Deel dit bericht

Meer nieuws over