Ook dit jaar organiseert Ieder(in) de Week van de Toegankelijkheid. Een week waarin we het belang van toegankelijkheid extra belichten. Dit jaar staat het thema ‘Een toegankelijke werkplek’ centraal. De week vindt plaats van 7 tot en met 12 oktober 2024. 
Logo van de Week van de toegankelijkheid. Het bestaat uit vier iconenen in een roodroze kleur: Een persoon in een rolstoel, een persoon met een rollator, een persoon met een kind, een persoon met een geleidehond. daaronder in zwart 'Week van de Toegankelijkheid'

Eenvoudige aanpassingen voor inclusieve werkomgeving

Het inrichten van een werkplek voor iemand met een beperking is maatwerk. Kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken. Denk aan het verwijderen van drempels voor toegang, het aanbrengen van markeringslijnen op trappen, het gebruik van akoestische panelen in kantines, of het inrichten van stilteruimtes voor collega’s met autisme. Deze eenvoudige aanpassingen dragen bij aan een inclusieve werkomgeving.

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid roepen we op om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Hoe zorg jij ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn op het werk? Door met elkaar erover te praten, leer je samen wat er nodig is om een toegankelijke(re) werkplek te creëren waar iedereen zich welkom voelt.

Tips voor toegankelijke werkplek

Op de website van de Week van de Toegankelijkheid delen we handige tips voor het toegankelijk(er) maken van werkplekken. Of je nu een werkgever bent, een gemeente vertegenwoordigt, of simpelweg betrokken bent bij een bedrijf; er zijn altijd stappen die je kunt zetten om inclusie te bevorderen. En ook als je aan de slag wilt met toegankelijkheid buiten de werkplek bieden we tips.

Doe (weer) mee!

We hopen dat dit jaar opnieuw vele organisaties zich aansluiten bij de Week van de Toegankelijkheid. Organiseer een activiteit om aandacht te vragen voor toegankelijkheid. Denk aan een schouw van een kantoorpand of een inspiratiesessie over de toegankelijkheid van werkplekken.

Meld je activiteit aan

Volg de Week op de sociale media via Week van de Toegankelijkheid op Facebook, @Toegankelijk op X en WeekVanDeToegankelijkheid op Instragram. Gebruik de hashtags #WeekVanDeToegankelijkheid en #ToegankelijkeWerkplek om jouw betrokkenheid te delen.

Heb je hulp nodig? Wij staan voor je klaar. Op onze website vind je tips voor het organiseren van activiteiten en je kunt altijd met ons sparren via info@weekvandetoegankelijkheid.nl.

Samen maken we werkplekken in Nederland toegankelijk!

Deel dit bericht