Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
hulp bij aankleden

Zorg en ondersteuning

Mensen met een beperking of chronische ziekte moeten aanspraak kunnen maken op alle vormen van zorg die ze nodig hebben. Ook wanneer die zorg intensief en langdurig is. Mensen moeten die zorg overal kunnen krijgen: thuis, op het werk of op school.

Dementietafel

Dementietafel is een project voor familieleden, mantelzorgers en professionele hulpverleners van mensen met een verstandelijk beperking met dementie. Aan de Dementietafel kunnen zij in een ontspannen en open sfeer ervaringen uit te wisselen over de zorg en ondersteuning. Uiteindelijk wil de Dementietafel ervoor zorgen dat de zorg en ondersteuning voor mensen met verstandelijke beperking en dementie verbetert en daarmee hun kwaliteit van leven.

KansPlus is initiatiefnemer van het project ‘Dementietafel: delen en verbeteren’. Het project wordt, in samenwerking met KansPlus, uitgevoerd door Ieder(in). Ieder(in) organiseert de dementietafels samen met zorgorganisaties. Alzheimer Nederland ondersteunt het project met expertise over Alzheimer cafés.

Iedere provincie
Ieder(in) wil in iedere provincie een Dementietafel opzetten. Mensen die daar behoefte aan hebben, kunnen elkaar met regelmaat ontmoeten in hun eigen omgeving. Met de ‘Dementietafel’ wil Ieder(in) beter aansluiten op de behoeften van het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking dan andere soortgelijke initiatieven, zoals het Alzheimer café.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Rabobank Foundation, Stichting SPZ en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Promotiefilm Dementietafel
De Dementietafel heeft ook een promotiefilm gemaakt. Klik hier voor de film.

Vragen
Heeft u vragen over de Dementietafel, stuur een mail naar dementietafel@iederin.nl

Meer over de Dementietafel: