Tieners met Downsyndroom willen wel informatie, maar dan wel op een manier dat ze het kunnen snappen en overzien. Stichting Downsyndroom heeft met tieners gekeken naar wat zij nodig hebben aan informatie. Het heeft een mooi pakket van toegankelijk informatiemateriaal opgeleverd, zoals de website Ik ben geen kind meer!

Website Ik ben geen kind meer!

Op de website Ik ben geen kind meer! vinden tieners informatie over verschillende levensgebieden. Bijvoorbeeld over ‘Vrienden en vriendinnen’ (vrienden maken, appen met vrienden, ruzie met een vriend of vriendin) of over ‘School’ (huiswerk, de meester of juf, in de klas, naar een andere school). De website is heel eenvoudig van opzet.

Praatkaarten

Daarnaast is er een kaartspel dat tieners helpt hun gedachten te verwoorden. Zo krijgt de tiener meer inzicht in wat hij/zij belangrijk vindt, waar hij/zij goed in is, wat hij/zij moeilijk vindt. De kaarten zijn ook voor ouders handig en fijn; ze helpen meer inzicht te krijgen in de belevingswereld van hun kind.

Infographic

Tot slot is er een infographic met tien afbeeldingen die informatie geven over het dagelijkse leven met Downsyndroom. De infographic is online te bekijken, maar ook te downloaden en uit te printen. Meer over de praatkaarten en infographic op de website van Stichting Downsyndroom

Bron: website Stichting Downsyndroom
Stichting Downsyndroom is lid van Ieder(in)

Deel dit bericht

Meer nieuws over