mmWebsites van gemeenten moeten in 2020 volledig toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Maar zover is het nog niet. Daardoor hebben veel mensen geen toegang tot belangrijke informatie en dienstverlening. Gemeenten moeten dus aan de slag. Jij als lokale belangenbehartiger kan de ‘aanjager’ zijn. Maar hoe doe je dat?

De Toolkit ‘Maak de gemeentewebsite toegankelijk’ geeft je informatie en praktische handvatten. Zoals een stappenplan om je gemeente te overtuigen, een sneltest om zelf de toegankelijkheid van een website te checken, tips voor het organiseren van een demonstratie en goede voorbeelden. Jij kunt digitale toegankelijkheid op de gemeentelijke agenda zetten. Ervaringsdeskundigheid is daarbij onmisbaar.

Heb je vragen naar aanleiding van deze toolkit of wil je advies? Neem contact op met Claartje Sadée, c.sadee@iederin.nl. Ieder(in) kan je ook helpen met het organiseren van een lokale bijeenkomst.

 

Wat moet je weten?

Om met je gemeente aan de slag te gaan met digitale toegankelijkheid, is het verstandig om eerst zelf goed op de hoogte te zijn. Weet waar het om gaat.

Naar wat moet je weten?

Wat kun je doen?

Je vindt dat jouw gemeente in actie moet komen. Maar hoe agendeer je het thema digitale toegankelijkheid bij je gemeente? Wie benader je? Met wie werk je samen?

Naar wat kun je doen?

Wat heb je nodig?

Hier vind je materiaal dat je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een voorbeeldbrief aan de gemeente, een powerpoint presentatie.

Naar wat heb je nodig?

Ter inspiratie

Nieuwsgierig naar hoe anderen het aanpakken? Hier vind je verhalen van andere belangenbehartigers of gemeenten die al stappen hebben gezet.

Naar ter inspiratie