Tv-programma De Monitor doet onderzoek naar het UWV. In de uitzending van 9 april aandacht voor de klachten over de keuringen die de uitkeringsorganisatie doet. Ieder(in)-directeur Illya Soffer in de uitzending, Verzekeringsartsen lijken nauwelijks geïnteresseerd in het onderzoek dat er al ligt.

Veel mensen die gekeurd worden door het UWV voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering zijn onder behandeling van een specialist. Een veelgehoorde klacht is dat het UWV tot heel andere oordelen komt dan de behandelend specialist.

Kennis

Patiënten met zeldzame of complexe aandoeningen hebben het idee dat keuringsartsen geen goed beeld of onvoldoende kennis hebben van hun ziekte. Laat staan dat ze kunnen bepalen of iemand met die aandoening kan werken. Patiëntenverenigingen denken dat het ontbreken van de informatie zorgt voor slechtere keuringen.

Bezwaar

Ieder(in)-directeur Illya Soffer zegt daarover in De Monitor-uitzending, Wij horen terug dat de verzekeringsarts nauwelijks geïnteresseerd lijkt te zijn in het onderzoek dat er al ligt. Door het ontbreken van die informatie verlopen de keuringen niet goed en komen mensen in grote problemen. Ze komen in de situatie dat ze worden goedgekeurd voor werk dat ze niet aankunnen. Tekenend is dat één op de vier mensen die bezwaar maken tegen de uitslag van zo‚ n keuring, alsnog gelijk krijgt.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over