Op dinsdag 19 april van 16:00 uur – 17:30 uur organiseren Ieder(in) en Zorgbelang Inclusief een online bijeenkomst over politieke participatie voor mensen met een beperking. Wil je weten hoe je actief kan worden in de politiek en wat er allemaal mogelijk is? Kom dan ook en praat mee! De eerstkomende verkiezingen zijn die van Provinciale Staten en de Waterschappen in 2023. Daarna volgen de Tweede Kamerverkiezingen in 2025.

Aanleiding

Mensen met een beperking ervaren nogal wat drempels om politiek actief te worden en te blijven. Daarom heeft de minister van Binnenlandse Zaken een aanjaagteam met ambassadeurs ingesteld. Deze ambassadeurs – bestuurders die zelf een beperking hebben – trekken door het land om te vertellen over de mogelijkheden om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld in een politieke partij, als fractie-assistent, of volksvertegenwoordiger. Ook wordt een informatiepunt ‘Politiek Actief’ opgericht.

Wat mag je verwachten?

In deze bijeenkomst vertelt Tjarda Struik, lid van het aanjaagteam en raadslid in de gemeente Zeist, over haar ervaringen en geeft ze tips en adviezen. Marijke Hempenius van Ieder(in) geeft haar visie op politieke participatie en vertelt over het kennis- en informatiepunt. Na de pauze gaan we in gesprek over de stappen die je kunt zetten.  En wat je het informatiepunt wilt meegeven aan aandachtspunten.

Programma

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

16.00 uur: Welkom en inleiding door Marijke Hempenius van Ieder(in)
16.15 uur: Tjarda Struik deelt haar ervaringen
16.35 uur: Vragen van de deelnemers aan Marijke en Tjarda
16.55 uur: Korte pauze
17.00 uur: In gesprek over welke stappen je kan zetten om politiek actief te worden
17.20 uur: Terugkoppeling en afronding

Aanmelden

Wil je deelnemen? Meld je aan via deze link. In het aanmeldformulier kun je aangeven of je eventueel ondersteuning nodig hebt (bijvoorbeeld een gebarentolk). Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met daarin de Zoom-inloglink voor de bijeenkomst.

Meer informatie

Meer informatie over het aanjaagteam kun je vinden op de site van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

We hopen je te ontmoeten op 19 april!

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over