Vanaf deze week zijn de polisvoorwaarden en premies van alle zorgverzekeringen voor 2015 bekend. De inhoud van de zorgverzekering verandert elk jaar. We raden u dan ook aan tijd te reserveren om de voor u beste zorgverzekering te kiezen. Met het stappenplan (zie bijlage) helpen we u op weg. Ieder(in) heeft deze keuzehulp samen met de NPCF, Consumentenbond en Nederlandse Zorgautoriteit opgesteld.

Voor 2015 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen in de inhoud van de zorgverzekering. Zo vallen verpleging en persoonlijke verzorging niet langer onder de AWBZ. Ze gaan naar de zorgverzekering. De wijkverpleegkundige zal de indicatie gaan doen. Voor wie een doorlopende indicatie heeft voor deze zorg geldt in 2015 het overgangsrecht.

De mogelijkheid van een pgb blijft bestaan, maar elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen regeling.

Kosten van uw zorgverzekering

Het eigen risico gaat omhoog naar €375. De regeling Compensatie eigen risico was al afgeschaft. Voor 2015 vervalt ook de Wtcg-korting op de eigen bijdrage. Uw gemeente bepaalt of en op welke wijze mensen met meerkosten hiervoor gecompenseerd worden.

Het kan aantrekkelijk zijn om via de gemeente een zorgverzekering af te sluiten. Veel gemeentes bieden collectieve zorgverzekeringsproducten aan voor mensen met een lager inkomen. Hier zit dan een redelijk uitgebreide dekking in voor mensen met een beperking. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Lees ook de ‘Factsheet Hoe kies ik mijn zorgverzekering?

Lees meer over Zorg
Terug naar home

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over