Ieder(in) is op zoek naar een backoffice medewerker voor het Informatiepunt Wajong. Het gaat om een tijdelijke functie (tot 1 oktober 2021) van 8 uur per week.

Binnen onze organisatie is voor het project ‘informatiepunt Wajong’ een vacature ontstaan voor de functie van Backoffice medewerker Informatiepunt Wajong  (8 uur per week).

Op 26 mei jongsleden heeft de Eerste Kamer ingestemd met een wetsvoorstel tot vereenvoudiging van de Wajong. De drie regelingen die er nu zijn gaan meer op elkaar lijken (harmonisering Wajong), waarbij het uitgangspunt is dat werken moet lonen. De Wajong is een regeling bedoeld voor jonggehandicapten. Dit zijn personen die voor hun 18e of tijdens een studie een ziekte of handicap hebben. De huidige Wajong kent drie regelingen. Deze regelingen worden per 1 januari 2021 minder verschillend van elkaar.

Omdat de harmonisatie van de Wajong nogal wat vragen oproept bij de doelgroep, hun vertegenwoordigers en professionals die hiermee te maken hebben en de drempel naar het UWV vaak (te) hoog is, heeft Ieder(in) het Informatiepunt Wajong opgezet. Het Informatiepunt Wajong helpt mensen met een Wajonguitkering, familie en professionals waaronder werkgevers verder bij vragen over de Wajong. Er wordt informatie gegeven over bijvoorbeeld: de wijzigingen in de Wajong die per 1 januari a.s. ingaan, de verandering van de studieregeling per 1 september 2020 en de consequentie hiervan voor een Wajong uitkering en de overstap van de oude Wajong naar de Wajong 2010.

Binnen Ieder(in) is een vacature voor een back office medewerker Informatiepunt Wajong.

Wat ga je doen?

 • Je bent het aanspreekpunt voor mensen met een Wajonguitkering of hun vertegenwoordigers en professionals, bijvoorbeeld werkgevers, die op zoek zijn naar informatie over de verschillende Wajongregelingen en de nieuwe Wajongregeling per 1 januari 2021.
 • Je reageert op vragen die binnenkomen via e-mail of geregistreerd zijn door collega’s van het meldpunt (mail en telefoon), omdat deze niet direct beantwoord konden worden.
 • Ook ben je aanspreekpunt voor de Ieder(in) medewerkers over dit onderwerp.
 • Je geeft informatie over aandachtspunten bij de overstap van de oude Wajong naar de Wajong 2010.
 • Je geeft informatie over de studieregeling die per 1 september 2020 is ingegaan en de consequenties hiervan voor een Wajong uitkering.
 • Je beantwoordt vragen rondom de vereenvoudiging Wajong en overlegt bij complexe vragen met de beleidsmedewerker bij Ieder(in).
 • Je registreert meldingen ten behoeve van interne signalering van trends.
 • Je schrijft teksten voor de vraagbaak met relevante casuïstiek aan de hand van ontvangen vragen.
 • Je vormt een team met de collega’s van het meldpunt en het kan voorkomen dat je ook diensten aan de telefoon invult.

Wat vragen wij?

 • Kennis van de Wajong
 • Juridische achtergrond is een pré
 • Zelfstandig kunnen werken
 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met telefonische helpdesk-werkzaamheden
 • Je bent flexibel, servicegericht en collegiaal.
 • Daarnaast ben je stressbestendig en accuraat.
 • Goede communicatieve eigenschappen zowel mondeling als schriftelijk
 • In staat om verschillende gesprekstechnieken toe te passen bij complexe, emotioneel geladen gesprekken.
 • Affiniteit met de doelgroep

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget. Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 8 (€ 2.712 – € 3.864) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een tijdelijke aanstelling tot 1 oktober 2021.

Reageren?

Interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 18 oktober 2020 je motivatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Medewerker Informatiepunt Wajong.
Voor inhoudelijke vragen kun tijdens kantooruren contact opnemen met Joris Barendrecht op telefoonnummer 06 – 461 662 96.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Let op: De reactietermijn voor deze vacature  is inmiddels verlopen.

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag Handicap. Hierin werken beleidsmedewerkers, een juridisch medewerker en communicatieadviseurs nauw met elkaar samen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over