Een inclusieve samenleving, dat is ons doel. Iedereen moet kunnen meedoen, ook kinderen en jongeren met een beperking of chronische ziekte. Nederland moet daarvoor nog flinke stappen zetten. Daarbij verdienen ouders en verzorgers als mantelzorgers speciale aandacht. Help jij ons ijveren voor deze goede zaak?
decoratief.

Helaas is de reactietermijn voor deze vacature gesloten.

Ter versterking van ons team zoekt Ieder(in) een

Beleidsmedewerker Jeugd en gezin

28 – 32 uur

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker ben je de spin in het web voor het dossier jeugd en gezin. Je bent inhoudelijk op de hoogte van landelijke en politieke ontwikkelingen, staat in verbinding met onze achterban en de vertegenwoordigende organisaties en netwerken waarmee we samen optrekken in de lobby, en zorgt ervoor dat Ieder(in) een consistente boodschap heeft over zorg en ondersteuning voor jeugd en gezin.

 • Je volgt de politieke agenda om het dossier jeugd en gezin te beïnvloeden. Daarbij heb je in het bijzonder aandacht voor de zorg en ondersteuning die levenslang en levensbreed nodig is.
 • Je kiest, samen met je collega’s, de strategie die ertoe bijdraagt dat kinderen, jongeren en hun ouders in Nederland toegang hebben en houden tot kwalitatief goede zorg en ondersteuning.
 • Je levert, samen met netwerkpartners, inbreng voor politiek debat en ambtelijke beleidstafels. Tot 2028 speelt de Hervormingsagenda Jeugd voor jou een belangrijke rol.
 • Je bent alert op en ontvankelijk voor signalen vanuit de achterban die relateren aan zorg en ondersteuning voor jeugd en gezin. Waar nodig draag je bij aan het versterken van de stem van jeugd en gezin in de achterban.
 • Je komt, binnen een dynamische werkomgeving, met voorstellen voor onderwerpen en ontwikkelingen die Ieder(in) prioriteit moet geven binnen het dossier jeugd en gezin.

Wat vragen wij?

Jij bent die collega op wie Ieder(in) kan leunen als het gaat over zorg en ondersteuning voor jeugd en gezin. Dat betekent dat je beschikt over relevante expertise. Ervaringsdeskundigheid is voor ons een pre. Je gebruikt hart en hoofd om de belangen van jeugd en gezin te behartigen. Je deelt de overtuiging dat samenwerken van groot belang is om de zorg en ondersteuning voor jeugd en gezin in Nederland te verbeteren. Voor anderen ben je benaderbaar en toegankelijk, en je bent goed in staat om signalen, trends en ontwikkelingen te doorgronden en te vertalen naar passende acties.

 • Je opleiding, werk- en levenservaring hebben meerwaarde voor hetgeen je gaat doen.
 • Je hebt kennis van het jeugdstelsel in Nederland (Jeugdwet, verbinding met onderwijs, gehandicaptenzorg en kinderopvang).
 • Je bent goed in staat om samen te werken met vertegenwoordigende organisaties en netwerken van jeugdigen, ouders en verwanten.
 • Je kunt jezelf mondeling en schriftelijk goed uitdrukken.
 • Je bent op de hoogte van de politieke dynamiek rondom jouw dossier.
 • Je kunt de standpunten van Ieder(in) goed onder de aandacht brengen.
 • Je kunt doelgericht werken, goed prioriteren en inspelen op de (politieke) actualiteit.
 • Jouw netwerk is van meerwaarde voor je dossier.

Wie zijn wij?

Ieder(in) komt op voor de belangen van mensen met een beperking of chronische ziekte. Met ruim 230 aangesloten organisaties zijn we het grootste netwerk in Nederland. Samen vertegenwoordigen we ruim twee miljoen mensen. Het ijveren voor de goede zaak is ons vak. Wij lobbyen bij de Haagse politiek, we ondersteunen lokale belangenbehartigers en voeren tal van andere activiteiten uit om de samenleving inclusiever te maken. Als beleidsmedewerker jeugd en gezin maak je deel uit van het basisteam langdurige zorg, jeugd en werk en inkomen.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) betekent impactvol werk doen met meerwaarde voor de samenleving. Je gaat werken bij een organisatie die opkomt voor de belangen van 2 miljoen mensen met een beperking of chronische ziekte. Kortom, werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Ieder(in) is een organisatie met een informele werksfeer, flexibele werktijden, de mogelijkheid tot hybride werken en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget. In je team tref je sparringpartners en gedreven vakmensen.

Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 (3.656 – 5.483 euro) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. Met je Individuele Keuzebudget kun je, als je dat wilt, extra vakantiedagen kopen. Je krijgt een laptop en mobiele telefoon tot je beschikking.

In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging.

Reageren?

Heb je de juiste ervaring en motivatie voor deze functie? Aarzel dan niet om te solliciteren. Stuur je sollicitatiebrief en cv voor 26 mei 2024 naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van ‘Beleidsmedewerker jeugd en gezin’. We verwelkomen sollicitaties van kandidaten met diverse achtergronden en ervaringen.

Helaas is de reactietermijn voor deze vacature gesloten.

Voor meer informatie of vragen over de functie, neem contact op met Marcel van Bockel (programmamanager) via 06 539 296 00.

Bij Ieder(in) streven we naar diversiteit en inclusie in ons personeelsbestand. Sluit je aan bij ons toegewijde team en draag bij aan een samenleving waarin iedereen kan deelnemen en meetellen. Samen maken we het verschil!

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over