Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap inzake de rechten van personen met een handicap, behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen.  Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.
Jongedame met technisch werk

Wil je je daarvoor inzetten? Ieder(in) is actief op de thema’s Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken en Wonen en Leven. Het werk wordt gedaan binnen programmateams met daarin beleidsmedewerkers, juridische medewerkers en communicatieadviseurs.
Via lobby, pleitbezorging en het ondersteunen van lokale belangenbehartigers werken zij hard om de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren. Het werk in de programmateams is uitdagend, actueel en maatschappelijk van groot belang.

Voor het programmateam Leren & Werken zoekt Ieder(in) per direct een enthousiaste, betrokken en leergierige:

Beleidsmedewerker
voor 20 uur per week

Wat ga je doen?

Je werkt mee aan de uitvoering van één van de speerpunten van programmateam Leren en Werken: het speerpunt ‘inclusief onderwijs’. Met het speerpunt ‘inclusief onderwijs’ wil Ieder(in) een groeiend bewustzijn creëren omtrent inclusief onderwijs en werken aan toenemend draagvlak voor een inclusief onderwijssysteem.
Uit reeds verzamelde informatie en kennisdocumenten maak je een strategisch plan van aanpak dat aansluit bij de doelen van het speerpunt ‘inclusief onderwijs’ zoals omschreven in het werkplan van ieder(in). Dat vertaal je verder naar concrete activiteiten, die in 2019 uitgevoerd worden. Tevens lever je een bijdrage aan het opstellen van het werkplan 2020 op het thema ‘inclusief onderwijs’, dat voort bouwt op de basis die in 2019 is gelegd. Je vertegenwoordigt Ieder(in) in verschillende overleggen met onder meer collega-organisaties, lidverenigingen, ministeries, politici en zorgaanbieders.
Je volgt actuele (beleids)ontwikkelingen, ziet kansen en vertaalt die naar concrete acties.

Wat vragen wij?

  • HBO/WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld bestuurskunde of politicologie;
  • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring met en kennis over het beleidsterrein (inclusief) onderwijs;
  • Aantoonbare ervaring met lobby en/of belangenbehartiging, bij voorkeur op zowel landelijk, regionaal en lokaal niveau;
  • Je beschikt over analytisch vermogen en bent in staat je snel in te werken op dossiers;
  • Je bent in staat om een probleem/issue te vertalen in een strategische aanpak die past binnen de visie van Ieder(in);
  • Je hebt ervaring in politiek-bestuurlijke omgevingen en beschikt over beïnvloedingsvaardigheden;
  • Je kunt projectmatig werken;
  • Je bent pro-actief, flexibel en werkt graag samen.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW. Vanwege ziektevervanging gaat het om een tijdelijke  aanstelling, vooralsnog voor de duur van 4 maanden.

Reageren

Interesse in deze functie? Stuur dan voor 2 mei 2019 je sollicitatie voorzien van motivatie en met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Beleidsmedewerker Inclusief Onderwijs.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gepke Boezaard, programmamanager Leren en Werken, tel 06-46132351.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over