Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis  van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.
Vrouw in rolstoel in keuken

Wil jij je daarvoor inzetten?

Ieder(in) is actief op de thema’s Zorg en Ondersteuning, Wonen en Leven en Leren en Werken. Het werk wordt gedaan binnen programmateams met daarin beleidsmedewerkers, juridische medewerkers en communicatieadviseurs. Via lobby en het ondersteunen van lokale belangenbehartigers werken zij hard om de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren. Het werk in de programmateams is uitdagend, actueel en maatschappelijk van groot belang.

Voor het programmateam Wonen en Leven zoekt Ieder(in) per direct een enthousiaste, betrokken en leergierige:

Beleidsmedewerker  

voor 24 uur per week, tot en met 31 december 2019

Wat ga je doen?

Je werkt mee aan de uitvoering van het werkplan van het programmateam Wonen en Leven (onder meer wonen, mobiliteit, toegankelijkheid en inkomenspositie) via belangenbehartiging en het toerusten van lokale leden. Het zwaartepunt van de functie ligt op het thema toegankelijkheid. Je vertegenwoordigt Ieder(in) in verschillende overleggen met onder meer collega-organisaties, lidorganisaties, ministeries, politici en marktpartijen op de thema’s van het programmateam. Je volgt actuele (beleids)ontwikkelingen, ziet kansen en vertaalt die naar concrete acties.

Wat vragen wij?

  •  HBO/WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld bestuurskunde of politicologie
  • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring
  • Je bent in staat je snel in te werken op dossiers
  • Je bent in staat om een probleem/issue te vertalen in een concrete aanpak
  • Je hebt ervaring in politiek-bestuurlijke omgevingen en beschikt over beïnvloedingsvaardighede
  • Affiniteit met het thema toegankelijkheid
  • Je kunt projectmatig werken
  • Je bent pro-actief, flexibel en werkt graag samen.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. De omvang van de aanstelling is voor 24 uur per week. Het betreft een tijdelijke functie tot en met 31 december 2019. Inschaling vindt plaats in schaal 9 of 10 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW.

Reageren

Interesse in deze functie? Stuur dan voor 31 mei 2019 je sollicitatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature beleidsmedewerker Wonen en Leven. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marijke Hempenius, programmamanager Wonen en Leven, telefoon 06 2527 6155.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Deel dit bericht

Meer nieuws over