[Reactietermijn gesloten] - Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving. Ook zetten we ons in voor betere zorg, ondersteuning en participatie van mensen met een beperking of chronische aandoening, die in een woonvoorziening - of met ondersteuning thuis - wonen. Daarvoor zoeken wij: Beleidsmedewerker Wmo/Wonen.
decoratief: bruin bordje met het woord vacature erop

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Ieder(in) werkt vanuit de doelen van het VN-Verdrag Handicap aan een betere positie van mensen met een beperking als het gaat om passende zorg en ondersteuning, toegankelijkheid, mobiliteit, leren, werken, bestaanszekerheid, wonen en vrije tijd. Hiervoor werken beleidsmedewerkers, juridische medewerkers en communicatieadviseurs nauw samen, met elkaar en met de achterban.
Voor het team dat zich bezighoudt met wonen, leven en ondersteuning thuis zoekt Ieder(in) per direct een ervaren, enthousiaste en betrokken:

Beleidsmedewerker Wmo/Wonen

24 – 32 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je werkt mee aan de voorbereiding, standpuntbepaling en uitvoering van lobbytrajecten die gaan over de Wmo en Wonen
 • Je werkt nauw samen met lokale belangenbehartigers
 • Je vertaalt signalen van mensen met een beperking of chronische aandoening naar onderwerpen voor de belangenbehartiging
 • Je richt je op de de beleidsbeïnvloeding van ministeries en lokale overheden
 • Je vertegenwoordigt Ieder(in) in verschillende overleggen met ministeries, politici en maatschappelijke organisaties. Je verbindt met de leden en netwerkpartners van Ieder(in)
 • Je houdt de actuele (beleids-)ontwikkelingen scherp in de gaten.

Wat vragen wij?

 • Je bent goed in het bedenken en uitvoeren van een lobbystrategie en de lobbydoelen van Ieder(in).
 • Je hebt affiniteit en ervaring met het (samen)werken in netwerken; liefst ook met de inbreng van ervaringskennis en –deskundigheid.
 • Je hebt actuele kennis van het politieke en ambtelijke speelveld; een goed netwerk is een pré.
 • Je bent in staat om een probleem/issue te vertalen in een strategische aanpak die past binnen de visie van Ieder(in).
 • Beleidservaring binnen het sociaal domein (Wmo en wonen) of met het werken aan het VN-Verdrag Handicap is een pré.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring en beschikt over een HBO/WO-werk– en denkniveau.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 (€ 3.285 – € 4.927) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.
In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Reageren?

Interesse in deze prachtige functie? Stuur je motivatiebrief met CV voor 21 juni 2023 naar personeelszaken@iederin.nl, onder vermelding van vacature Beleidsmedewerker Wmo/ Wonen.
Voor inhoudelijke vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Marijke Hempenius op 06- 25 27 61 55.
De reactietermijn voor deze vacature is helaas gesloten.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.
Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over