Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk.
decoratief

Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen en we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving. Ook zetten we ons in voor betere zorg, ondersteuning en participatie voor mensen met een beperking of chronische aandoening, die in een woonvoorziening – of met ondersteuning thuis – wonen. Voor het programma Zorg en Ondersteuning zijn wij op zoek naar een beleidsmedewerker.

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag Handicap. Hierin werken beleidsmedewerkers, een juridisch medewerker en communicatieadviseurs nauw met elkaar samen.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Voor het programmateam Zorg & Ondersteuning zoekt Ieder(in) per direct een ervaren, enthousiaste en betrokken:

Beleidsmedewerker

voor 24 – 32 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je werkt mee aan de voorbereiding en uitvoering van lobbytrajecten die aansluiten bij de speerpunten van programmateam Zorg en Ondersteuning.
 • Je richt je hierbij onder meer op de beleidsbeïnvloeding in de langdurige zorg en ondersteuning en op onderwerpen die te maken hebben met rechtspositie en inspraak voor onze achterban. Denk hierbij aan de Wet zorg en dwang, het kwaliteitskader gehandicaptenzorg en de verbinding tussen langdurige zorg en het sociaal domein. Je werkt zelfstandig, in goede afstemming met betrokken collega’s.
 • Je vertegenwoordigt Ieder(in) in verschillende overleggen met onder meer collega-organisaties, lidorganisaties, ministeries, politici en (organisaties van) zorgaanbieders.
 • Je hebt de actuele (beleids-)ontwikkelingen scherp op het netvlies. Je ziet kansen en zet ze intern en extern op de agenda bij relevante stakeholders en overheid om daarmee de belangen van onze achterban te vertegenwoordigen.
 • Je bent in staat bij te dragen aan de lobbystrategie van het team en de lobbydoelen van Ieder(in).

Wat vragen wij?

Voor het uitvoeren van dit takenpakket vragen wij dat je voldoet aan onderstaande criteria:

 • Je hebt recente (beleids)ervaring met de verschillende zorgwetten en relevante stakeholders in de zorgsector. Denk daarbij onder andere aan kennis van langdurige zorg en het sociaal domein, zowel in de thuissituatie als in instellingen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met lobby en/of belangenbehartiging en je weet het cliëntperspectief voorop te stellen.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met het (samen)werken in netwerken; liefst ook met de inbreng van ervaringskennis en -deskundigheid.
 • Je hebt actuele kennis van het politieke en ambtelijke speelveld; een goed netwerk is een pré.
 • Je bent in staat om een probleem/issue te vertalen in een strategische aanpak die past binnen de visie van Ieder(in).
 • Je bent proactief, flexibel en werkt graag samen. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring en beschikt over een HBO/WO-werk –en denkniveau.

Wat bieden wij? 

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling.

Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 (€ 3.221 – € 4.830) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.
In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Reageren?

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Deel dit bericht

Meer nieuws over