Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving. Ieder(in) is een vereniging. Ter versterking van de bestuursondersteuning zoeken wij per direct een bestuurssecretaris voor circa 4 uur per week.
decoratief

Wat ga je doen?

Als bestuurssecretaris voer je zelfstandig en proactief werkzaamheden uit in de (beleidsmatige) ondersteuning van het bestuur en de directeur in de besturingscyclus.

De besturingscyclus bestaat uit de twee algemene ledenvergaderingen, de circa acht bestuursvergaderingen, een tweetal bestuurlijke en strategische heisessies en de daarmee samenhangende begrotings- en verantwoordingscyclus. Dit doe je in nauwe samenwerking en afstemming met de directiesecretaresse.

Je bent (mede) verantwoordelijk voor het inhoudelijk en praktisch (laten) voorbereiden van alle vergaderingen waarbij het bestuur betrokken is. Daarnaast bewaak je de uitvoering en opvolging van besluiten en pak je een proactieve rol in het agenderen en signaleren van relevante thema’s.

Het creëren van overzicht, het structureren van processen en het tijdig en zorgvuldig betrekken van interne en externe stakeholders zijn belangrijke aandachtspunten.

Je hebt een signalerende rol in het bewaken van de bestuurshygiëne in relatie tot de verenigingsstatuten en het bestuurs- en directiereglement. Juridische kennis ten behoeve van de advisering over wet- en regelgeving is dan ook een pre.

De bestuurssecretaris functioneert hiërarchisch onder de directeur en functioneel onder de voorzitter van het bestuur.

Wie ben jij?

  • Je bent organisatiesensitief, hebt een pro-actieve werkhouding, een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • De functie vraagt zowel affiniteit met en vaardigheid in het schrijven en redigeren van beleidsstukken als een hands-on mentaliteit in het oppakken van dagelijkse organisatorische vraagstukken.
  • Verder werk je gestructureerd en behoudt overzicht. Je bent in de bestuurscyclus een belangrijke spin-in-het-web in het stroomlijnen van de informatie en de documentenstroom.
  • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt affiniteit met de misse van Ieder(in) en met de thema’s die onze achterban raken.
  • De functie is voor gemiddeld 4 uur per week, met fluctuaties in de urenbelasting rond de bestuurs- en ledenvergaderingen. Flexibiliteit in ureninzet en bereikbaarheid is een pre.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) is een levendige organisatie met een informele werksfeer, flexibele werktijden, de mogelijkheid tot hybride werken en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget.

Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 (€3.285 – € 4.927) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Het ook mogelijk om deze functie op zzp-basis in te vullen.

Reageren?

Interesse in deze functie? Stuur voor 5 juni 2023 je motivatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Bestuurssecretaris.

Voor inhoudelijke vragen kun je vanaf 22 mei 2023 tijdens kantooruren (van ma t/m do) contact opnemen met Marian Keus, op m.keus@iederin.nl of telefoonnummer 06 839 111 36.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Lees hier meer over Ieder(in)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over