Voor de programmatische aansturing van onze projectportefeuille zoekt Ieder(in) een programmamanager voor 32 - 36 uur per week.
bordje met vacant

Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.

Het strijden voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit drie programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken en Wonen en Leven. Hierin werken beleidsmedewerkers, een juridisch medewerker en communicatieadviseurs nauw met elkaar samen.

Naast deze drie teams beheert Ieder(in) een projectportefeuille die we programmatisch willen laten aansturen. In dit kader zoeken we een programmamanager voor 32 – 36 uur per week.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het programmatisch aansturen van bestaande projecten (zoals de implementatie van het VN-verdrag Handicap) en het acquireren van nieuwe projecten die in het verlengde liggen van de missie van Ieder(in). Je stuurt projectleiders aan met betrekking tot tijd, budget, kwaliteit en oplevercriteria. Je bewaakt de governance en project overstijgende afhankelijkheden. Je coacht projectleiders in geval van (dreigende) afwijkingen en zorgt dat zij de projecten conform afspraak opleveren. In voorkomende gevallen treed je zelf op als projectleider.

Je werkt met inhoudelijk bevlogen en intrinsiek gemotiveerde medewerkers voor wie het eindresultaat van de projecten die je aanstuurt veel meer is dan zomaar de realisatie van een product. In jouw aansturing ben je daarom steeds sensitief voor deze bevlogenheid zonder daarbij plan en planning uit het oog te verliezen. Je kunt goed omgaan met situaties waarin inhoud en structuur met elkaar op spanning komen te staan.

Naast de lopende projecten werf en begeleid je het opstarten van nieuwe projecten. Daarvoor weet je uitstekend je weg te vinden in de wereld van subsidieaanvragen (ambtelijk en niet-ambtelijk) om deze projecten gefinancierd te krijgen. Je weet op adequate wijze subsidieaanvragen te formuleren en in te dienen en bewaakt daarbij de doorlooptijden. Dit leidt dan ook tot toegekende projectfinancieringen. Voor deze projectaanvragen weet je de juiste professionals te betrekken met wie je de projecten opstart waardoor de inhoud binnen de projecten blijft en de programmasturing bij jou. Tevens weet je synergie te creëren tussen projecten wanneer deze inhoudelijk raakvlakken met elkaar hebben.

Graag zien we ook dat je een actieve bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van programma- en projectmanagement binnen Ieder(in).

Wat vragen wij?

  • Academisch werk- en denkniveau op basis van een relevante opleiding.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als projectleider of projectmanager.
  • Aantoonbare ervaring met subsidietrajecten en aanbestedingen.
  • Ervaring met planning, budgetbewaking en structureren van projecten.
  • Het beschikken over een netwerk binnen dit werkveld en beleidsterrein kan een pre zijn.
  • Ervaring op het terrein van maatschappelijke grootschalige projecten.
  • Ervaring in het overstijgende resourcemanagement en het financieel beheer van gesubsidieerde projecten.
  • Je neemt initiatief en denkt in oplossingen en resultaten.
  • Je bent communicatief, werkt samen met projectleiders en projectteam en onderhoudt directe lijnen met de andere programmanagers, het hoofd bedrijfsvoering en de penvoerder.
  • Affiniteit met de missie van Ieder(in) is een pré.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget.

Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 11 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname in pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren?

Interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 15 december 2019 je motivatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Programmamanager. Voor inhoudelijke vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Bas Duym op telefoonnummer 030 – 7200 047.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Meer over Ieder(in)

Deel dit bericht

Meer nieuws over