Ter versterking van het Team Signalering en van het Juiste Loket zoekt Ieder(in) per direct een Juridisch medewerker / medewerker Juiste Loket voor 32 uur per week.
beeld met beschrijving 'Vacant

Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag Handicap. Via lobby, pleitbezorging en het ondersteunen van lokale belangenbehartigers werken wij hard om de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren.

Ter versterking van het Team Signalering en van het Juiste Loket zoekt Ieder(in) per direct een

Juridisch medewerker / medewerker Juiste Loket

voor 32 uur per week

De functie bestaat uit twee hoofdtaken. Als juridisch medewerker adviseer je beleidsmedewerkers van Ieder(in) op hun dossiers. Daarnaast werk je als medewerker Het Juiste Loket.

Het Juiste Loket is een gratis en laagdrempelig adviespunt voor mensen die vastlopen bij het regelen van de juiste zorg. Het Juiste Loket kijkt mee naar de vraag, biedt informatie en probeert zo nodig in overleg met betrokken partijen een oplossing te vinden.

Wat ga je doen ?

Als juridisch medewerker

 • ondersteun je de beleidsmedewerkers van Ieder(in) en geef je juridisch advies op relevante dossiers. Je signaleert knelpunten in wet- en regelgeving en rapporteert deze aan de betreffende beleidsmedewerker,
 • ben je het aanspreekpunt voor de medewerkers van het meldpunt van Ieder(in). Het meldpunt is een telefonisch informatie- en meldlijn van Ieder(in). Bij het meldpunt van Ieder(in) kan onze achterban knelpunten melden en vragen stellen,
 • draag je bij aan de ontwikkeling van een sociale kaart voor het meldpunt van Ieder(in),
 • geef je juridische inbreng bij casuïstiekbesprekingen,
 • beheer je jurisprudentiedossiers,
 • geef je juridisch advies bij relevante internetconsultaties.

Als medewerker Juiste Loket:

 • help je mensen verder door te adviseren over hun zorgvraag, met hen te zoeken naar mogelijke oplossingen, te schakelen met betrokken partijen en soms ook een bemiddelde rol te vervullen,
 • leg je procedures, processen, wet- en regelgeving uit in begrijpelijke taal,
 • het vertalen van signalen die vaak binnenkomen naar heldere informatie voor zorgvragers,
 • het monitoren van vraagstukken en het analyseren en bundelen van trends en signalen.

In deze functie heb je o.a. contact met zorgvragers en hun vertegenwoordigers en professionals bij o.a. gemeenten, zorgverzekeraars etc.

Wat vragen wij voor deze gecombineerde functie?

 • Gedegen kennis van wetgeving over langdurige zorg (Zvw, Wlz, Wzd).
 • Bekendheid met Wmo en Jeugdwet.
 • Je kent de belangrijkste stakeholders zoals gemeenten, zorgverzekeraars en –kantoren, NZa, Zorginstituut Nederland en VNG.
 • Je hebt een relevante HBO opleiding bv. HBO recht of sociaal juridische dienstverlening met minimaal 3 jaar werkervaring.
 • Je hebt ervaring met telefonische spreekuren en beschikt over verschillende gesprekstechnieken.
 • Je beschikt over tact en inlevingsvermogen, maar ook over stevigheid en assertiviteit.
 • Je kunt goed zelfstandig werken maar ook in een team.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget.

Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 9 (€ 2.884 – € 4.252) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een gecombineerde functie voor 32 uur per week, met een verdeling van gemiddeld 24 uur voor juridisch medewerker en 8 uur voor het Juiste Loket.
In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren?

Interesse in deze functie? Stuur je motivatiebrief met CV voor 17 mei 2021 naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Juridisch medewerker. Voor inhoudelijke vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Liesbeth Moret, op telefoonnummer 06 – 3824 4930.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Deel dit bericht

Meer nieuws over