Naar aanleiding van een strategische verkenning willen wij een verbeterslag maken op het gebied van verenigingszaken en netwerkontwikkeling. Ieder(in) is op zoek naar Kwartiermaker Netwerk & Vereniging.
bordje met vacant

Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en bij maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag Handicap. Hierin werken beleidsmedewerkers, een juridisch medewerker en communicatieadviseurs nauw met elkaar samen.

Voor Ieder(in) zijn de verbinding en samenwerking met achterban en stakeholders van groot belang. Naar aanleiding van een strategische verkenning willen wij een verbeterslag maken op het gebied van verenigingszaken en netwerkontwikkeling.

Partijen in het veld verenigen zich in toenemende mate anders dan voorheen. Netwerken en samenwerkingen ontstaan, veranderen, gaan op in andere netwerken of zijn van tijdelijke aard. Dit is onder andere afhankelijk van de gemeenschappelijke doelen en belangen die de deelnemers binnen die netwerken hebben. Het werken binnen deze netwerken en samenwerkingen is gebaseerd op een principe van wederkerigheid. Dat wil zeggen dat partijen inspanningen en kennis zowel bij elkaar halen als brengen om samen sterker te staan en impact te kunnen maken.

Het is jouw taak om binnen Ieder(in) kwartier te maken voor een wijze van denken en werken die bij deze ontwikkelingen past en om de juiste instrumenten te ontwikkelen waarmee Ieder(in) de verbindingen met haar netwerk kan bevorderen en versterken.

Wat vragen wij?

Als kwartiermaker Netwerk & Vereniging ken je de dynamiek van netwerkontwikkeling uit de praktijk. Je beschikt daarnaast over kennis van verenigingen en weet uit ervaring wat het zijn van een hedendaagse netwerkorganisatie en vereniging vraagt van de Ieder(in) organisatie.

Jouw ervaring op het gebied van verandermanagement combineer je met uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je draagvlak weet te creëren bij de diverse betrokken stakeholders, zowel intern als extern. Je beschikt over analytisch en abstract denkvermogen waarbij je makkelijk schakelt tussen alle verschillende niveaus.

Je bent vasthoudend, hebt een aantoonbare affiniteit met verenigingswerk en beschikt over een grote mate van organisatiesensitiviteit. Daarnaast kun je zowel solo als in teamverband werken en bind je mensen en activiteiten makkelijk aan je zonder te hoeven steunen op hiërarchie.

We vinden het belangrijk dat de kwartiermaker Netwerk & Vereniging onze missie een warm hart toedraagt, maar we zijn nadrukkelijk niet op zoek naar een belangenbehartiger.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden waarbij we momenteel hoofdzakelijk vanuit huis werken en is er ruimte individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget.

Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 11 (€ 3.365 – € 5.225) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren?

Er is een meer uitgebreide beschrijving van de vacature beschikbaar. Deze kun je opvragen via vacatures@iederin.nl. Interesse in deze functie? Graag ontvangen we uiterlijk 8 november 2020 je motivatiebrief met CV op vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Kwartiermaker.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Profiel Ieder(in)
Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over